Marinert biff og rødvinssaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marinert biff og rødvinssaus

Marinert biff og rødvinssaus

med rosmarinkrydrede pommes frites og frisk tomatsalat

I dag skal vi lage en herlig luksusrett som du kan servere gjester, eller skjemme bort familien litt ekstra. Vi skal lage en mør og god ytrefilet av storfe som vi marinerer. Tilbehøret i dag er en tomatsalat med agurk, sjalottløk, ruccola og persille, sprø pommes frites krydret med rosmarin og en rødvinssaus som binder alt sammen.

Tags:
Hvetefri
Melkefri
Allergener:
Sulfitter
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

6 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

4 g

Middelhavsdrøm

½ stk

Rosmarin

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

300 g

Ytrefilet av storfe

1 stk

Agurk

½ stk

Sjalottløk

40 g

Ruccola

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

80 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

2 stk

Tomat

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier856 kcal
Energi (kj)3581 kj
Fett53.22 g
Mettet fett12.3 g
Karbohydrater56.12 g
Sukker11.5 g
Protein41.66 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen 240°/220°C (varmluft). 

Ta biff ut av kjøleskapet.

Plukk og finhakk rosmarinblader [1/2 stk, 2P].

Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm staver.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med rosmarin og en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.

Marinér kjøtt
2

Finhakk eller press hvitløk.

Bland Middelhavsdrøm, hvitløk og en skvett olivenolje i en skål. Legg biff i skålen og dekk med krydder.

Bland salat
3

Skjært tomat i tynne skiver. 

Skjær agurk i halve skiver. 

Finhakk sjalottløk [1/2 stk, 2P].

Legg ruccola, tomat, agurk, sjalottløk, balsamico [1/2 pakke, 2P] og en klype salt og pepper i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Vent med å blande sammen til rett før servering, slik at ruccolaen ikke blir slapp.

Stek biff
4

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på høy varme.

Når oljen er varm, brun kjøttet i 1 min på hver side. Senk varmen litt, og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium rå. Overfør til et stekebrett og dekk til med folie.

TIPS: Stek biffen i ytterligere 1-2 min om du liker det mer stekt.

Lag saus
5

Tilsett vann [1/2 dl | 1 dl] og rødvinssaus i stekepannen og rør godt. Kok opp på middels høy varme, og la småkoke i 1-2 min. 

TIPS: Ikke vask stekepannen, kraften fra kjøttet vil gi smak til sausen.

Servér
6

Skjær biff i tykke skiver.

Anrett biff og salat på tallerkener.

Hell rødvinssaus over biffen.

Server poteter og aioli på siden.