Hyse er en mild og god fisk, og i denne oppskriften løfter vi smaksopplevelsen enda et hakk ved å panere og ovnsbake den. Mens fisken godgjør seg i ovnen, koker vi potet som vi vender med smør og fersk persille, og lager en eple- og spinatsalat med sitrondressing. Middagen serveres med en kremet ranchdressing med hvitløk som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sitron
1 stk
Sprøstekt løk
(Inneholder Gluten, Hvete)
½ stk
Hvitløk
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
12.5 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
1 pose
Bladpersille
1 stk
Eple
60 g
Spinat
400 g
Småpoteter
1 ss
Olje til pangratatto
¼ ts
Salt til fisk
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
¼ ts
Sukker til dressing
1 ss
Smør til poteter
¼ ts
Salt til poteter
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet, og sett til side under lokk.
Bland panko, sprøstekt løk, olivenolje og en klype salt og pepper i en liten skål.
Tørk hyse med kjøkkenpapir og krydre med salt.
Legg hyse i en ildfast form med bakepapir. Topp med pankoblanding. Trykk blandingen fast på fisken.
Bak i ovnen i 12-15 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Bland rømme, majones, hvitløk, en klype salt og pepper i en liten skål, og sett til side.
Skyll spinat.
Halver sitron.
Halver eple, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.
Finhakk persille.
Bland sitronsaft, olivenolje, salt og sukker i en stor skål.
Vend eple og spinat i skålen med sitrondressing rett før servering.
Bland potet med smør, salt, persille og en klype pepper.
Anrett hyse, salat og potet på tallerkener.
Server med ranchdressing.