Squash- og spinatlasagne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Squash- og spinatlasagne

Squash- og spinatlasagne

med gouda og hjemmelagd ostesaus

Lasagne er kanskje den ultimate kosematen - den perfekte kombinasjonen av pasta, ost og saus. Vår vegetarvariant lages med en klassisk hvit saus, spinat og ovnsbakt squash, og serveres med gresskarkjerner.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Celery
Milk
Egg
Gluten
Hvede

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Squash

1 stk

Hvitløk

1 stk

Løk

4 g

Grønnsaksbuljong

20 g

Finrevet ost

100 g

Spinat

10 g

Gresskarkjerner

150 g

Ferske Lasagneplater

300 ml

Matfløte

50 g

Revet gouda

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til grønnsaker

1.5 dl

Melk til bechamel

1.5 dl

Vann til saus

2 ss

Smør til bechamel

2 ss

Mel til bechamel

½ ts

Salt til bechamel

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier885 kcal
Energi (kj)3704 kj
Fett53.2 g
Mettet fett32.1 g
Karbohydrater69.2 g
Sukker14.2 g
Fiber7.5 g
Protein28.9 g
Natrium425.5 mg
Calcium0.5 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak squash
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skjær squash i 1/2 cm tynne skiver.

Fordel squash på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 8-10 min, eller til myke.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, finhakk løk.

Press eller finhakk hvitløk.

Bland matfløte, melk, vann og grønnsaksbuljong i en mellomstor skål.

Skyll spinat.

Lag hvit saus
3

Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme. Stek hvitløk og løk i 1-2 min, eller til myknet og velduftende.

Tilsett mel og visp i 1-2 min, til blandingen tykner og lukter nøtteaktig.

Tilsett fløteblandingen og visp i 3-4 min, til tyknet.

Tilsett spinat, salt, finrevet ost og en klype pepper. Rør om til spinat mykner.

Forbered lasagne
4

Bre et lag saus i bunnen av en ildfast form. Topp med et lag lasagneplater.

Fortsett med squash og repeter med resterende lag. Spar litt saus til toppen.

Avslutt lasagnen med et lag saus og topp med gouda.

TIPS: Lag lasagnen mens sausen er varm og flytende.

TIPS: Bruk en større ildfast form til 3 eller 4 personer.

Gratiner lasagne
5

Gratiner lasagne i 15-20 min, eller til osten er gyllen.

TIPS: La lasagnen hvile i 10 min hvis du ikke har det travelt. Det gjør den mindre flytende og enklere å skjære i stykker.

Serve
6

Anrett lasagne på tallerkener og topp med gresskarkjerner.