Lasagne er kanskje den ultimate kosematen - den perfekte kombinasjonen av pasta, ost og saus. Vår vegetarvariant lages med en klassisk hvit saus, spinat og ovnsbakt squash, og serveres med gresskarkjerner.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Squash
1 stk
Hvitløk
1 stk
Løk
4 g
Grønnsaksbuljong
20 g
Finrevet ost
100 g
Spinat
10 g
Gresskarkjerner
150 g
Ferske Lasagneplater
300 ml
Matfløte
50 g
Revet gouda
½ ts
Salt til grønnsaker
1.5 dl
Melk til bechamel
1.5 dl
Vann til saus
2 ss
Smør til bechamel
2 ss
Mel til bechamel
½ ts
Salt til bechamel
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær squash i 1/2 cm tynne skiver.
Fordel squash på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 8-10 min, eller til myke.
I mellomtiden, finhakk løk.
Press eller finhakk hvitløk.
Bland matfløte, melk, vann og grønnsaksbuljong i en mellomstor skål.
Skyll spinat.
Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme. Stek hvitløk og løk i 1-2 min, eller til myknet og velduftende.
Tilsett mel og visp i 1-2 min, til blandingen tykner og lukter nøtteaktig.
Tilsett fløteblandingen og visp i 3-4 min, til tyknet.
Tilsett spinat, salt, finrevet ost og en klype pepper. Rør om til spinat mykner.
Bre et lag saus i bunnen av en ildfast form. Topp med et lag lasagneplater.
Fortsett med squash og repeter med resterende lag. Spar litt saus til toppen.
Avslutt lasagnen med et lag saus og topp med gouda.
TIPS: Lag lasagnen mens sausen er varm og flytende.
TIPS: Bruk en større ildfast form til 3 eller 4 personer.
Gratiner lasagne i 15-20 min, eller til osten er gyllen.
TIPS: La lasagnen hvile i 10 min hvis du ikke har det travelt. Det gjør den mindre flytende og enklere å skjære i stykker.
Anrett lasagne på tallerkener og topp med gresskarkjerner.