Skjem bort middagsgjestene med et ordentlig luksusmåltid! Vi lager sous vide andebryst med en fyldig rødvinssaus, i tillegg til en kremet grateng med rotfrukter, en lekker salat med smuldret geitost og ristede valnøtter, og det hele toppes med sprø, ovnsbakt grønnkål.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
340 g
Andebryst, sous vide
1 stk
Pastinakk
500 g
Poteter
1 stk
Hvitløk
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
20 g
Kyllingkraft
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder: Sulfitter)
60 g
Salatblanding
50 g
Geitost
(Inneholder: Melk)
20 g
Valnøtter
(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Peanøtter)
1 stk
Sitron
50 g
Grønnkål
½ dl
Melk til grateng
½ ts
Salt til grateng
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Olje til grønnkål
¼ ts
Salt til grønnkål
2 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
1 dl
Vann til saus
1 ss
Smør til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Ta andebryst ut av kjøleskapet så det blir romtemperert.
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
I mellomtiden, skjær potet og pastinakk (skrelt) i 1/2 cm tynne skiver.
Kok potet og pastinakk i 8-10 min, til de er myke men ikke helt gjennomkokte. Hell av vannet og legg rotfruktene tilbake i kjelen.
I mellomtiden, legg valnøtter på et stekebrett med bakepapir og stek i ovnen i 4-5 min, eller til gylne. Sett til side.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland hvitløk, matfløte, melk, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.
Skjær et sikksakkmønster på skinnsiden av andebrystet. Tørk med kjøkkenpapir og krydre med en stor klype salt.
Legg med skinnsiden ned i en kald, tørr stekepanne og sett på høy varme. Stek i 3 min, til skinnet er gyllent og sprøtt.
Senk til middels varme, snu andebryst og stek i 1 min, til gjennomvarm.
TIPS: Andebrystet blir ekstra sprøtt av å starte stekeprosessen i en kald panne.
Legg potet og pastinakk over i et jevnt lag i en ildfast form. Hell over fløtesaus og strø over finrevet ost.
Bak i ovnen i 15-20 min, eller til rotfruktene er gjennomstekte og osten er gyllen.
Bland grønnkål, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.
Når det gjenstår 6 min av gratengens steketid, spre grønnkål i et jevnt lag på et stekebrett. Bak i ovnen i 4-6 min, eller til sprø. Ta ut av ovnen og avkjøl.
I mellomtiden, skyll salatblanding.
Halver sitron.
Smuldre geitost.
Bland salatblanding, geitost, en skvett sitronsaft, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.
Varm rødvinssaus, kyllingkraft, vann, smør og en klype salt og pepper i en liten kjele på middels høy varme. La småkoke i 1-2 min, eller til gjennomvarmt.
Skjær andebryst i tynne skiver.
Anrett andebryst, grateng og salat på tallerkener.
Øs saus over and og strø grønnkål over and og grateng.
Topp salat med valnøtter.