Skip to main content
Sous vide andebryst og fyldig rødvinssaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sous vide andebryst og fyldig rødvinssaus

Sous vide andebryst og fyldig rødvinssaus

med rotfruktgrateng og geitost-salat

Skjem bort middagsgjestene med et ordentlig luksusmåltid! Vi lager sous vide andebryst med en fyldig rødvinssaus, i tillegg til en kremet grateng med rotfrukter, en lekker salat med smuldret geitost og ristede valnøtter, og det hele toppes med sprø, ovnsbakt grønnkål.

Tags:
Hvetefri
Comfort Food
Allergener:
Milk
Egg
Schwefeldioxide und Sulfite
Tree nuts

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

340 g

Andebryst, sous vide

1 stk

Pastinakk

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

150 ml

Matfløte

20 g

Finrevet ost

20 g

Kyllingkraft

60 g

Rødvinssaus

60 g

Salatblanding

50 g

Geitost

20 g

Valnøtter

1 stk

Sitron

50 g

Grønnkål

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Melk til grateng

½ ts

Salt til grateng

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Olje til grønnkål

¼ ts

Salt til grønnkål

2 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

1 dl

Vann til saus

1 ss

Smør til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1256 kcal
Energi (kj)5257 kj
Fett86.2 g
Mettet fett30.8 g
Karbohydrater73.3 g
Sukker15.1 g
Fiber11.3 g
Protein49.5 g

Framgangsmåte

Forbered rotfrukter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Ta andebryst ut av kjøleskapet så det blir romtemperert. 

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

I mellomtiden, skjær potet og pastinakk (skrelt) i 1/2 cm tynne skiver.

Kok potet og pastinakk i 8-10 min, til de er myke men ikke helt gjennomkokte. Hell av vannet og legg rotfruktene tilbake i kjelen.

Rist valnøtter
2

I mellomtiden, legg valnøtter på et stekebrett med bakepapir og stek i ovnen i 4-5 min, eller til gylne. Sett til side.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland hvitløk, matfløte, melk, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.

Stek andebryst
3

Skjær et sikksakkmønster på skinnsiden av andebrystet. Tørk med kjøkkenpapir og krydre med en stor klype salt.

Legg med skinnsiden ned i en kald, tørr stekepanne og sett på høy varme. Stek i 3 min, til skinnet er gyllent og sprøtt.

Senk til middels varme, snu andebryst og stek i 1 min, til gjennomvarm.

TIPS: Andebrystet blir ekstra sprøtt av å starte stekeprosessen i en kald panne.

Lag grateng
4

Legg potet og pastinakk over i et jevnt lag i en ildfast form. Hell over fløtesaus og strø over finrevet ost.

Bak i ovnen i 15-20 min, eller til rotfruktene er gjennomstekte og osten er gyllen.

Bland grønnkål, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.

Når det gjenstår 6 min av gratengens steketid, spre grønnkål i et jevnt lag på et stekebrett. Bak i ovnen i 4-6 min, eller til sprø. Ta ut av ovnen og avkjøl.

Bland salat
5

I mellomtiden, skyll salatblanding.

Halver sitron.

Smuldre geitost.

Bland salatblanding, geitost, en skvett sitronsaft, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.

Varm rødvinssaus, kyllingkraft, vann, smør og en klype salt og pepper i en liten kjele på middels høy varme. La småkoke i 1-2 min, eller til gjennomvarmt.

Skjær andebryst i tynne skiver.

Server
6

Anrett andebryst, grateng og salat på tallerkener.

Øs saus over and og strø grønnkål over and og grateng.

Topp salat med valnøtter.