Sous vide andebryst og fyldig rødvinssaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sous vide andebryst og fyldig rødvinssaus

Sous vide andebryst og fyldig rødvinssaus

med rotfruktgrateng og geitost-salat

Skjem bort middagsgjestene med et ordentlig luksusmåltid! Vi lager sous vide andebryst med en fyldig rødvinssaus, i tillegg til en kremet grateng med rotfrukter, en lekker salat med smuldret geitost og ristede valnøtter, og det hele toppes med sprø, ovnsbakt grønnkål.

Allergener:
Melk
Egg
Sulfitter
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

340 g

Andebryst, sous vide

1 stk

Pastinakk

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

20 g

Kyllingkraft

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder: Sulfitter)

60 g

Salatblanding

50 g

Geitost

(Inneholder: Melk)

20 g

Valnøtter

(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Peanøtter)

1 stk

Sitron

50 g

Grønnkål

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Melk til grateng

½ ts

Salt til grateng

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Olje til grønnkål

¼ ts

Salt til grønnkål

2 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

1 dl

Vann til saus

1 ss

Smør til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1256 kcal
Energi (kj)5257 kj
Fett86.2 g
Mettet fett30.8 g
Karbohydrater73.3 g
Sukker15.1 g
Protein49.5 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Forbered rotfrukter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Ta andebryst ut av kjøleskapet så det blir romtemperert. 

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

I mellomtiden, skjær potet og pastinakk (skrelt) i 1/2 cm tynne skiver.

Kok potet og pastinakk i 8-10 min, til de er myke men ikke helt gjennomkokte. Hell av vannet og legg rotfruktene tilbake i kjelen.

Rist valnøtter
2

I mellomtiden, legg valnøtter på et stekebrett med bakepapir og stek i ovnen i 4-5 min, eller til gylne. Sett til side.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland hvitløk, matfløte, melk, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.

Stek andebryst
3

Skjær et sikksakkmønster på skinnsiden av andebrystet. Tørk med kjøkkenpapir og krydre med en stor klype salt.

Legg med skinnsiden ned i en kald, tørr stekepanne og sett på høy varme. Stek i 3 min, til skinnet er gyllent og sprøtt.

Senk til middels varme, snu andebryst og stek i 1 min, til gjennomvarm.

TIPS: Andebrystet blir ekstra sprøtt av å starte stekeprosessen i en kald panne.

Lag grateng
4

Legg potet og pastinakk over i et jevnt lag i en ildfast form. Hell over fløtesaus og strø over finrevet ost.

Bak i ovnen i 15-20 min, eller til rotfruktene er gjennomstekte og osten er gyllen.

Bland grønnkål, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.

Når det gjenstår 6 min av gratengens steketid, spre grønnkål i et jevnt lag på et stekebrett. Bak i ovnen i 4-6 min, eller til sprø. Ta ut av ovnen og avkjøl.

Bland salat
5

I mellomtiden, skyll salatblanding.

Halver sitron.

Smuldre geitost.

Bland salatblanding, geitost, en skvett sitronsaft, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.

Varm rødvinssaus, kyllingkraft, vann, smør og en klype salt og pepper i en liten kjele på middels høy varme. La småkoke i 1-2 min, eller til gjennomvarmt.

Skjær andebryst i tynne skiver.

Server
6

Anrett andebryst, grateng og salat på tallerkener.

Øs saus over and og strø grønnkål over and og grateng.

Topp salat med valnøtter.