Kremet østershatt-'laksa' og sukkererter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet østershatt-'laksa' og sukkererter

Kremet østershatt-'laksa' og sukkererter

med salte peanøtter og fersk koriander

Vi lar oss inspirere av det sørøst-asiatiske kjøkkenet, og svinger sammen en enkel og nydelig nudelrett som står klar på under en halvtime. Kokte mie-nudler blandes i en deilig kremet laksasaus. Samtidig ovnsbaker vi østerssopp som tilføyer retten en herlig umamismak. Til slutt topper vi det hele med et dryss fersk koriander og chili.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Melkefri
Plantebasert
Allergener:
Jordnødder
Hvede
Soja
Gluten
Senf

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Hvitløk

1 stk

Lime

75 g

Sukkererter

1 stk

Koriander

20 g

Saltede peanøtter

25 ml

Soyasaus

20 g

Gul karripasta

½ stk

Rød chili

4 g

Ga-Laksa

1 stk

Gulrot

180 ml

Kokosmelk

100 g

Østershatter

150 g

Mie-nudler

½ stk

Purre

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til sopp

1 dl

Spart nudelvann

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier600 kcal
Energi (kj)2510 kj
Fett26.1 g
Mettet fett15 g
Karbohydrater69.8 g
Sukker11 g
Fiber6.8 g
Protein18 g
Calcium0.7 mg
Iron0.3 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak sopp
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp en kjele med saltet vann.

Legg sopp på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 15-17 min, eller til gyllen.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

Kok nudler
2

Kok nudler i 4-6 min, eller til 'al dente'.

Spar litt nudelvann i en kopp, og hell av resten. Skyll nudler under kaldt vann.

Forbered grønnsaker
3

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Halver og skjær purre i tynne skiver.

Del chili i to på langs, fjern frø og finhakk.

Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.

Halver sukkererter på langs.

Halver lime.

Lag saus
4

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek purre og gulrot i 3-4 min, eller til myke.

Tilsett hvitløk, Ga-Laksa og gul karripasta, og stek videre i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett kokosmelk, soyasaus og nudelvann. Kok opp, senk til middels lav varme og la putre i 3 min.

Tilsett sukkererter og kok videre i 3 min.

Tilsett nudler
5

Bland nudler i sausen.

Tilsett limesaft, salt og en klype pepper.

Server
6

Anrett laksa i skåler.

Topp med sopp.

Garner med peanøtter, chili og koriander.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.