Vi lar oss inspirere av det sørøst-asiatiske kjøkkenet, og svinger sammen en enkel og nydelig nudelrett som står klar på under en halvtime. Kokte mie-nudler blandes i en deilig kremet laksasaus. Samtidig ovnsbaker vi østerssopp som tilføyer retten en herlig umamismak. Til slutt topper vi det hele med et dryss fersk koriander og chili.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Hvitløk
1 stk
Lime
75 g
Sukkererter
1 stk
Koriander
20 g
Saltede peanøtter
25 ml
Soyasaus
20 g
Gul karripasta
½ stk
Rød chili
4 g
Ga-Laksa
1 stk
Gulrot
180 ml
Kokosmelk
100 g
Østershatter
150 g
Mie-nudler
½ stk
Purre
½ ts
Salt til sopp
1 dl
Spart nudelvann
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til saus
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en kjele med saltet vann.
Legg sopp på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 15-17 min, eller til gyllen.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
Kok nudler i 4-6 min, eller til 'al dente'.
Spar litt nudelvann i en kopp, og hell av resten. Skyll nudler under kaldt vann.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Halver og skjær purre i tynne skiver.
Del chili i to på langs, fjern frø og finhakk.
Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.
Halver sukkererter på langs.
Halver lime.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek purre og gulrot i 3-4 min, eller til myke.
Tilsett hvitløk, Ga-Laksa og gul karripasta, og stek videre i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett kokosmelk, soyasaus og nudelvann. Kok opp, senk til middels lav varme og la putre i 3 min.
Tilsett sukkererter og kok videre i 3 min.
Bland nudler i sausen.
Tilsett limesaft, salt og en klype pepper.
Anrett laksa i skåler.
Topp med sopp.
Garner med peanøtter, chili og koriander.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.