Skip to main content
Laksa med østerssopp og sukkererter

Laksa med østerssopp og sukkererter

med salte peanøtter og koriander

3.9
(173)

Vi lar oss inspirere av det sørøst-asiatiske kjøkkenet, og svinger sammen en enkel og nydelig nudelrett som står klar på under en halvtime. Kokte mie-nudler blandes i en deilig kremet laksasaus. Samtidig ovnsbaker vi østerssopp som tilføyer retten en herlig umamismak. Til slutt topper vi det hele med et dryss fersk koriander og chili.

Tags:
Vegetar
Melkefri
Allergener:
Peanøtter
Gluten
Soya
Sennep
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Hvitløk

1 stk

Sitrusfrukt

75 g

Sukkererter

1 stk

Koriander

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nødder)

20 ml

Soyasaus

(Inneholder: Gluten, Soya)

20 g

Gul karripasta

(Inneholder: Sennep)

½ stk

Chili

4 g

Ga-Laksa

1 stk

Gulrot

180 ml

Kokosmelk

100 g

Østershatter

150 g

Mie-nudler

(Inneholder: Gluten, Hvete)

½ stk

Purre

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til sopp

1 dl

Spart nudelvann

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier595 kcal
Energi (kj)2491 kj
Fett26.1 g
Mettet fett15 g
Karbohydrater70.7 g
Sukker11.4 g
Fiber7.8 g
Protein18.8 g
Kolesterol0.3 mg
Natrium38.2 mg
Potassium233 mg
Calcium37.4 mg
Iron0.7 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak sopp
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp en kjele med saltet vann.

Legg sopp på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 15-17 min, eller til gyllen.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

Kok nudler
2

Kok nudler i 4-6 min, eller til 'al dente'.

Spar litt nudelvann i en kopp, og hell av resten. Skyll nudler under kaldt vann.

Forbered grønnsaker
3

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Halver og skjær purre i tynne skiver.

Del chili i to på langs, fjern frø og finhakk.

Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.

Halver sukkererter på langs.

Halver sitrusfrukt.

Lag saus
4

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek purre og gulrot i 3-4 min, eller til myke.

Tilsett hvitløk, Ga-Laksa og gul karripasta, og stek videre i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett kokosmelk, soyasaus og nudelvann. Kok opp, senk til middels lav varme og la putre i 3 min.

Tilsett sukkererter og kok videre i 3 min.

Tilsett nudler
5

Bland nudler i sausen.

Tilsett sitrusfruktsaft, salt og en klype pepper.

Server
6

Anrett laksa i skåler.

Topp med sopp.

Garner med peanøtter, chili og koriander.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.