Skip to main content
Laks i honning- og sennepssaus
Laks i honning- og sennepssaus

Laks i honning- og sennepssaus

med rømmepoteter og fennikelsalat

La deg friste av noe av det beste som det skandinaviske kjøkkenet har å by på – nemlig pannestekt laks og potetsalat. I tillegg toppes laksen med en smørbasert honning- og sennepssaus. Bedre blir det ikke!

Tags:
Rask
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Melk
Sulfitter
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Fennikel

250 g

Laksefilet

(Inneholder: Fisk)

1 stk

Citrus

½ stk

Løk

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

400 g

Småpoteter

1 stk

Dill

40 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder: Sulfitter, Egg, Sennep)

60 g

Spinat

1 stk

Agurk

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til sylting

¼ ts

Sukker til sylting

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Smør til saus

¼ ts

Salt til saus

½ dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til dressing

Næringsinnhold

Kalorier702 kcal
Energi (kj)2939 kj
Fett40.6 g
Mettet fett12 g
Karbohydrater46.5 g
Sukker12.7 g
Protein34.1 g
Natrium59.5 mg

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Halver potet.

Kok potet i 10-12 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell ut vannet og krydre potet med salt og pepper.

Sett til side for å avkjøles.

Sylt grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær rødløk i tynne skiver.

Halver sitrusfrukt.

Halver fennikel og skjær i tynne skiver.

Bland en skvett sitrusfruktsaft, fennikel, rødløk, salt og sukker i en mellomstor skål. Sett til side.

Stek fisk
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.

Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

I mellomtiden, skyll spinat.

Finhakk dill.

Skjær agurk i halvmåner.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Lag saus
4

Legg laks over på en tallerken og smelt smør i samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels høy varme.

Rør inn honning- og sennepsdressing, salt og vann.

La småkoke i 1-2 min, eller til gjennomvarm og tyknet.

Bland potetsalat
5

Bland potet, dill, agurk, spinat, salt, rømme, løk og fennikel i en skål rett før servering.

Server
6

Anrett laks og potetsalat på tallerkener.

Topp laks med honning- og sennepssaus.