La deg friste av noe av det beste som det skandinaviske kjøkkenet har å by på – nemlig pannestekt laks og potetsalat. I tillegg toppes laksen med en smørbasert honning- og sennepssaus. Bedre blir det ikke!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Fennikel
250 g
Laksefilet
(Inneholder: Fisk)
1 stk
Citrus
½ stk
Løk
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
400 g
Småpoteter
1 stk
Dill
40 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder: Sulfitter, Egg, Sennep)
60 g
Spinat
1 stk
Agurk
¼ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til sylting
¼ ts
Sukker til sylting
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til fisk
1 ss
Smør til saus
¼ ts
Salt til saus
½ dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til dressing
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Halver potet.
Kok potet i 10-12 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell ut vannet og krydre potet med salt og pepper.
Sett til side for å avkjøles.
I mellomtiden, skjær rødløk i tynne skiver.
Halver sitrusfrukt.
Halver fennikel og skjær i tynne skiver.
Bland en skvett sitrusfruktsaft, fennikel, rødløk, salt og sukker i en mellomstor skål. Sett til side.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
I mellomtiden, skyll spinat.
Finhakk dill.
Skjær agurk i halvmåner.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Legg laks over på en tallerken og smelt smør i samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels høy varme.
Rør inn honning- og sennepsdressing, salt og vann.
La småkoke i 1-2 min, eller til gjennomvarm og tyknet.
Bland potet, dill, agurk, spinat, salt, rømme, løk og fennikel i en skål rett før servering.
Anrett laks og potetsalat på tallerkener.
Topp laks med honning- og sennepssaus.