HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKyllingfilet Og Kremet Peppersaus
topBanner
Kyllingfilet og kremet peppersaus

Kyllingfilet og kremet peppersaus

med ovnsbakte grønnsaker og villris

Denne klassikeren har fått en eksotisk vri. Brunet kylling på en seng av villris, toppet med en nydelig kremet peppersaus med gressløk og med ovnsbakte grønnsaker til. En smakfull rett som hele familien kommer til å bli mett av.

Tags:EnkelHvetefriBarnevennligProteinrik
Allergener:Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

½ stk

Squash

300 ml

Matfløte

(InneholderMelk)

4 g

Kyllingbuljong

1 stk

Paprika

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Gulrot

1 pose

Gressløk

150 g

Basmati villris

½ stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 4)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier842 kcal
Energi (kj)3524 kj
Fett37.51 g
Mettet fett18.4 g
Karbohydrater77.2 g
Sukker17.7 g
Protein47.83 g
Natrium392 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 200°C/220°C. Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. Tilsett villris og salt [1/2 ts | 1 ts], og dekk til med lokk. Senk til lav varme og la småkoke under lokk i 15 min. La risen hvile under lokk til servering.

2

Del squash [1/2 stk, 2P] i to og skjær i 2 cm tykke halvmåner. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i 2 cm båter. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm staver. Skjær paprika i 1 cm strimler. Finhakk gressløk.

3

Fordel squash, rødløk, gulrot og paprika på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en god klype salt og pepper. Bland godt, spre utover og bak 25-30 min, eller til møre.

4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 5-6 min på hver side, eller til gjennomstekt. Krydre med en klype salt og pepper. Sett til side på en tallerken og dekk til. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

5

Senk til middels lav varme. Tilsett matfløte, kyllingbuljong og krydre med en stor klype pepper. La putre i 3-4 min. Rør inn gressløk og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

6

Anrett ovnsbakte grønnsaker, ris og kylling på tallerkener. Topp med kremet peppersaus.