Lyst på meksikansk mat til middag? I dag byr vi på fajitafest med mange gode ingredienser. Krydret kylling, hjemmelaget tomatsalsa og en klatt korianderdressing - en perfekt blanding av søtt, salt og surt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Tomat
1 stk
Paprika
½ stk
Løk
1 pose
Koriander
½ stk
Rød chili
300 g
Kyllinglårfilet, strimler
5 g
Tex-Mex
10 g
Sriracha
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Hvis du ikke har en mikrobølgeovn, sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær tomat i 1 cm store biter. Finhakk løk [1/2 stk, 2P]. Skjær paprika i tynne strimler. Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P]. Grovhakk koriander.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Krydre kyllingstrimler med en klype salt. Stek kyllingstrimler, paprika, sriracha [1/2 pakke, 2P] og Tex-Mex i 4-5 min. Rør jevnlig. TIPS: Bruk mindre sriracha om du ikke liker sterk mat. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Bland yoghurt, halvparten av korianderen og en klype salt og pepper i en skål.
Bland tomat, løk, chili, resterende koriander, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål. TIPS: Smak til med chili - det er sterkt.
Legg tortillabrød på en tallerken og varm i mikrobølgeovnen i 30-60 sek., eller pakk tortillabrød inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.
Sett frem alle ingrediensene på bordet. Fyll tortilla med kylling og grønnsaker, tomatsalsa og topp med en klatt korianderdressing.