Skip to main content
Krydret koreansk kyllingburger
Krydret koreansk kyllingburger

Krydret koreansk kyllingburger

med sesamtoppede søtpotetbåter

Burger vil alltid være en klassisk middagsfavoritt, men det er alltid godt med variasjon. Vi frister med en lekker oppskrift på koreansk kyllingburger med masse spennende tilbehør. Fyll de luftige briochebrødene med sprøpanert kylling med koreansk BBQ-saus, vårløk, asiatisk majones og syltet agurk og chili. Server med gylne, sesamtoppede søtpoteter på siden.

Tags:
Sterk
Comfort Food
Allergener:
Egg
Gluten
Melk
Hvete
Sulfitter
Soya
Sesam
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Briochebrød

1 stk

Agurk

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Rød chili

50 g

Panko paneringsmel

450 g

Søtpotet

12 ml

Hvitvinseddik

75 g

Rødkål

75 g

Koreansk BBQ-saus

1 g

Chiliflak

Sesamfrø

1 stk

Vårløk

50 g

Vegansk asiatisk majones

50 g

Honning- og ingefærdressing

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

½ ts

Sukker til sylting

1 ss

Vann til sylting

¼ ts

Salt til sylting

¼ ts

Salt til kjøtt

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1 stk

Egg til panering

1 ss

Olje til steking

Næringsinnhold

Kalorier1109 kcal
Energi (kj)4641 kj
Fett39.8 g
Mettet fett6.3 g
Karbohydrater126 g
Sukker26.4 g
Fiber7.7 g
Protein57.2 g
Kolesterol0.1 mg
Calcium1.4 mg
Iron0.2 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak søtpotet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær søtpotet (uskrelt) i båter.

Fordel søtpotet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til gylne og myke.

Topp ferdigstekt søtpotet med sesamfrø og bland godt.

Sylt agurk
2

I mellomtiden, skjær agurk i tynne skiver.

Del chili i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.

Bland hvitvinseddik, sukker, vann og salt i en liten skål.

Vend agurk og chili i lake, og sett til side.

Hell av lake før servering.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Paner kylling
3

På et eget skjærebrett, legg en hånd på toppen av hvert kyllingbryst og skjær gjennom på langs med en skarp kniv slik at du får to tynne fileter.

Krydre med salt.

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg i en ny dyp tallerken.

Bland panko paneringsmel og chiliflak i en tredje dyp tallerken.

Vend kylling i mel, deretter i egg og til slutt i panko. Sett til side på en tallerken.

Stek kylling
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min per side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Krydre med en kype salt, og sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Tilsett ekstra olivenolje hvis kyllingen sitter fast i pannen.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.

Lag coleslaw
5

Del briochebrød i to. Legg direkte på rist i ovnen og stek i 2-3 min når det gjenstår 3 min av steketiden til søtpotet.

I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.

Bland halvparten av asiatisk majones med rødkål og vårløk i en mellomstor skål.

Krydre med en klype salt og pepper.

Bland koreansk BBQ-saus og honning- og ingefærdressing i en liten skål.

Server
6

Topp kylling med BBQ-saus.

Fyll brød med kylling, coleslaw og noen skiver syltet agurk.

Server med søtpotetbåter, agurk og resterende asiatisk majones.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image