Mac and cheese er en amerikansk klassiker som ofte står på middagsbordet hos amerikanske familier. Vi serverer vår mac and cheese med sprø salvieblader, pangrattato med trøffelolje og ost, samt en grønn salat med cherrytomater, balsamico og pistasjnøtter vendt i en balsamicovinaigrette med sennep.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Portobello
100 g
Revet gouda
(Inneholder: Melk)
15 g
Pistasjnøtter
(Inneholder: Nødder Kan inneholde spor av: Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
150 ml
Creme fraiche
(Inneholder: Melk)
250 g
Cherrytomater
60 g
Salatblanding
8 ml
Trøffelolje
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya, Sennep)
12 ml
Balsamico
(Inneholder: Sulfitter)
30 g
Sennep
(Inneholder: Sennep)
40 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder: Selleri)
1 pose
Salvie
1 dl
Spart pastavann
¼ ts
Salt til pangrattato
¼ ts
Salt til sopp
1 ss
Olje til dressing
¼ ts
Sukker til dressing
¼ ts
Salt til saus
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Kok rigatoni i 11-12 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek panko i 3-4 min, eller til gyllen og sprø. Krydre med salt og pepper, og sett til side i en skål.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek salvie i 1 min på hver side, eller til sprø.
Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.
Skjær sopp i tynne skiver.
Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme.
Stek sopp i 3-4 min, eller til brunet.
Krydre med en klype salt og sett til side på en tallerken.
I mellomtiden, skyll salatblanding.
Skjær cherrytomater i to.
Bland balsamico, halvparten av sennep, olivenolje, sukker og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.
Rett før servering, bland salatblanding og cherrytomater med vinaigrette.
Tørk av stekepannen og varm opp på middels varme.
Tilsett creme fraiche, gouda, halvparten av finrevet ost, grønnsaksbuljong, resterende sennep, pastavann og en stor klype pepper.
La putre under omrøring i 1-2 min, til osten smelter.
Bland inn pasta og sopp. Krydre med en klype salt. Fjern fra varmen.
Rett før servering, rør trøffelolje og resterende finrevet ost sammen med pangrattato.
TIPS: Tilsett litt vann om sausen virker for tykk.
Anrett 'mac n cheese' i skåler.
Strø over trøffelpangratatto og salvie.
Server salat i skåler på siden og topp med pistasjnøtter.