HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKremet Laksepasta
topBanner
Kremet laksepasta

Kremet laksepasta

med stekte grønnsaker og fersk dill

Sleng den kremede pastaen rundt gaffelen og nyt lukten av denne raske pastaretten! Stekt laks og grønnsaker med en kremet saus av creme fraiche og dill. Squash og gulrot gir retten fylde, mens løk og hvitløk gir retten en fin balanse. En enkel og klassisk pastarett som aldri slår feil.

Tags:Barnevennlig
Allergener:FiskMelkSelleriEggGluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

½ stk

Løk

2 stk

Hvitløk

½ stk

Squash

1 stk

Gulrot

1 pose

Dill

250 g

Laksefilet

(InneholderFisk)

75 g

Creme fraiche

(InneholderMelk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

250 g

Tagliatelle

(InneholderEgg, GlutenKan inneholdeEgg, Soya, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier855 kcal
Energi (kj)3579 kj
Fett42.52 g
Mettet fett13.1 g
Karbohydrater80.78 g
Sukker8.6 g
Protein40.75 g
Natrium408 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann. Halver og skjær løk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Riv squash [1/2 stk, 2P] grovt. Skrell og riv gulrot grovt. Finhakk dill (spar noen bladertil servering).

2

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels varme. Stek løk og hvitløk i 2-3 min. Tilsett squash og gulrot, krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og stek i 3 min. Fjern skinnet fra laks og skjær i 2 cm store biter på et eget skjærebrett. Krydre laks med en klype salt og pepper.

3

Tilsett laks i stekepannen og stek i 6-7 min. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

4

Kok pasta i 2-3 min, eller til «al dente». Spar litt pastavann [1-2 dl | 3-4 dl] og hell av resten.

5

Tilsett crème fraiche [1/2 pakke, 2P], pastavann, grønnsaksbuljong, dill og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i stekepannen. La sausen småkoke i 4-5 min. Smak til med pepper. Tilsett ferdigkokt pasta og bland godt.

6

Anrett laksepasta i dype tallerkener og topp med resterende saus fra stekepannen. Pynt med resterende dill.