topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet kyllingpasta

Kremet kyllingpasta

med cajunkrydrede grønnsaker og finrevet ost

I dag skal vi lage en fantastisk kremet kyllingpasta med grønnsaker! Vi starter med å koke pastaen til perfeksjon, før vi steker kylling og grønnsaker, krydrer med vår egne krydderblanding, Ay Cajun-ba. Retten toppes med finrevet ost og en klype chiliflak for de som liker litt sterk mat.

Tags:
Rask
Proteinrik
Allergener:
Hvete
Gluten
Sulfitter
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

1 stk

Hvitløk

½ stk

Squash

2 stk

Tomat

300 g

Kyllinglårfilet, strimler

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

½ pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

½ boks

Tomatpure

4 g

Kyllingbuljong

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier827 kcal
Energi (kj)3459 kj
Fett36.89 g
Mettet fett15.1 g
Karbohydrater74.3 g
Sukker11.3 g
Protein47.17 g
Natrium392 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann.

Kok pasta i 11-12 min, eller ‘al dente’.

Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] og hell av resten. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje i kjelen slik at pastaen ikke klistrer seg sammen.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand.

Forbered grønnsaker
2

Press eller finhakk hvitløk.

Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 2 cm biter.

Skjær tomat i 2 cm terninger.

Stek kylling
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Krydre kylling med en klype salt.

Stek kylling i 4-5 min under omrøring, til brunet og gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydning til rødt.

Stek grønnsaker
4

Tilsett squash og tomat i stekepannen og stek i 2-3 min.

Tilsett hvitløk, Ay Cajun-ba og tomatpuré [1/2 boks, 2P] og stek i 1 min.

Tilsett pastavann og kyllingbuljong. Kok opp, senk deretter til middels varme og la putre under omrøring i 2-3 min, til det tykner. 

Rør inn creme fraiche [1/2 pakke, 2P] og halvparten av finrevet ost. Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Tilsett pasta
5

Tilsett ferdigkokt pasta i stekepannen og bland godt.

Server
6

Anrett kremet kyllingpasta i dype tallerkener.

Topp med resterende finrevet ost og en klype chiliflak (om ønskelig).