I dag skal vi lage en fantastisk kremet kyllingpasta med grønnsaker! Vi starter med å koke pastaen til perfeksjon, før vi steker kylling og grønnsaker, krydrer med vår egne krydderblanding, Ay Cajun-ba. Retten toppes med finrevet ost og en klype chiliflak for de som liker litt sterk mat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
270 g
Rigatoni
(InneholderGlutenKan inneholdeSoya)1 stk
Hvitløk
½ stk
Squash
2 stk
Tomat
300 g
Kyllinglårfilet, strimler
4 g
Ay Cajun-ba
(InneholderSulfitter)75 g
Creme fraiche
(InneholderMelk)½ boks
Tomatpure
4 g
Kyllingbuljong
20 g
Finrevet ost
(InneholderMelk, Egg)1 g
Chiliflak
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ etter behov
Salt (steg 4)
Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Kok pasta i 11-12 min, eller ‘al dente’. Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] og hell av resten. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje i kjelen slik at pastaen ikke klistrer seg sammen. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand.
Press eller finhakk hvitløk. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 2 cm biter. Skjær tomat i 2 cm terninger.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Krydre kylling med en klype salt. Stek kylling i 4-5 min under omrøring, til brunet og gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydning til rødt.
Tilsett squash og tomat i stekepannen og stek i 2-3 min. Tilsett hvitløk, Ay Cajun-ba og tomatpuré [1/2 boks, 2P] og stek i 1 min. Tilsett pastavann og kyllingbuljong. Kok opp, senk deretter til middels varme og la putre under omrøring i 2-3 min, til det tykner. Rør inn creme fraiche [1/2 pakke, 2P] og halvparten av finrevet ost. Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Tilsett ferdig pasta i stekepannen og bland godt.
Anrett kremet kyllingpasta i dype tallerkener. Topp med resterende finrevet ost og chiliflak (hvis ønskelig).