HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKremet Kyllingpasta
topBanner
Kremet kyllingpasta

Kremet kyllingpasta

med cajunkrydrede grønnsaker og finrevet ost

I dag skal vi lage en fantastisk kremet kyllingpasta med grønnsaker! Vi starter med å koke pastaen til perfeksjon, før vi steker kylling og grønnsaker, krydrer med vår egne krydderblanding, Ay Cajun-ba. Retten toppes med finrevet ost og en klype chiliflak for de som liker litt sterk mat.

Tags:Rask
Allergener:GlutenSulfitterMelkEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

270 g

Rigatoni

(InneholderGlutenKan inneholdeSoya)

1 stk

Hvitløk

½ stk

Squash

2 stk

Tomat

300 g

Kyllinglårfilet, strimler

4 g

Ay Cajun-ba

(InneholderSulfitter)

75 g

Creme fraiche

(InneholderMelk)

½ boks

Tomatpure

4 g

Kyllingbuljong

20 g

Finrevet ost

(InneholderMelk, Egg)

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ etter behov

Salt (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier992 kcal
Energi (kj)4151 kj
Fett37.62 g
Mettet fett15.3 g
Karbohydrater106.91 g
Sukker13.2 g
Protein53.4 g
Natrium392 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Kok pasta i 11-12 min, eller ‘al dente’. Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] og hell av resten. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje i kjelen slik at pastaen ikke klistrer seg sammen. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand.

2

Press eller finhakk hvitløk. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 2 cm biter. Skjær tomat i 2 cm terninger.

3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Krydre kylling med en klype salt. Stek kylling i 4-5 min under omrøring, til brunet og gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydning til rødt.

4

Tilsett squash og tomat i stekepannen og stek i 2-3 min. Tilsett hvitløk, Ay Cajun-ba og tomatpuré [1/2 boks, 2P] og stek i 1 min. Tilsett pastavann og kyllingbuljong. Kok opp, senk deretter til middels varme og la putre under omrøring i 2-3 min, til det tykner. Rør inn creme fraiche [1/2 pakke, 2P] og halvparten av finrevet ost. Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

5

Tilsett ferdig pasta i stekepannen og bland godt.

6

Anrett kremet kyllingpasta i dype tallerkener. Topp med resterende finrevet ost og chiliflak (hvis ønskelig).