
Kremet kyllingpasta
med cajunkrydrede grønnsaker og finrevet ost
I dag skal vi lage en fantastisk kremet kyllingpasta med grønnsaker! Vi starter med å koke pastaen til perfeksjon, før vi steker kylling og grønnsaker, krydrer med vår egne krydderblanding, Ay Cajun-ba. Retten toppes med finrevet ost og en klype chiliflak for de som liker litt sterk mat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
1 stk
Hvitløk
½ stk
Squash
2 stk
Tomat
300 g
Kyllinglårfilet, strimler
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
½ pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
½ boks
Tomatpure
4 g
Kyllingbuljong
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 g
Chiliflak
Ikke inkludert i matkassen din
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Framgangsmåte
Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann*. Kok pasta i 11-12 min, eller ‘al dente’. Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] og hell av resten. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje* i kjelen slik at pastaen ikke klistrer seg sammen. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand.
Press eller finhakk hvitløk. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 2 cm biter. Skjær tomat i 2 cm terninger.
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Krydre kylling med en klype salt*. Stek kylling i 4-5 min under omrøring, til brunet og gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydning til rødt.
Tilsett squash og tomat i stekepannen og stek i 2-3 min. Tilsett hvitløk, Ay Cajun-ba og tomatpuré [1/2 boks, 2P] og stek i 1 min. Tilsett pastavann* og kyllingbuljong. Kok opp, senk deretter varmen og la putre under omrøring i 2-3 min, til det tykner. Rør inn creme fraiche [1/2 pakke, 2P] og halvparten av finrevet ost. Smak til med en klype salt* og pepper*.
Tilsett ferdig pasta i stekepannen og bland godt.
Anrett kremet kyllingpasta i dype tallerkener. Topp med resterende finrevet ost og chiliflak (hvis ønskelig).