topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet grønnsakspasta

Kremet grønnsakspasta

med gresskarkjerner og fersk basilikum

Vi håper du er sulten, for på under en halvtime kan du nyte en stor tallerken full av masse godt. Vi lager en herlig pasta med mornaysaus, basilikum, spinat, cherrytomater, paprika og masse deilige krydder. For å gjøre det enkelt blander vi rigatonien og den fantastiske sausen i stekepannen, og så topper vi med ruccola, revet ost og gresskarkjerner.

Tags:
Kalorilett
Rask
Vegetar
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Paprika

1 pose

Basilikum

40 g

Ruccola

1 stk

Hvitløk

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

125 g

Cherrytomater

200 g

Mornaysaus

(Inneholder Melk)

8 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

10 g

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Salt (steg 4)

½ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier632 kcal
Energi (kj)2645 kj
Fett23.7 g
Mettet fett9.8 g
Karbohydrater80.2 g
Sukker11.5 g
Protein23.8 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp saltet vann i en kjele. 

Kok pasta i 11-12 min, eller til 'al dente'. 

Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl], og hell ut resten. 

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann. 

TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er ferdig, men at den har litt tyggemotstand. 

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skyll spinat og ruccola. 

Skjær paprika i 2 cm biter. 

Grovhakk basilikum. 

Finhakk eller press hvitløk.

Stek grønnsaker
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek paprika og cherrytomater i 3-4 min, til mykt. 

Tilsett hvitløk, Mamas Favoritt og salt [1/2 ts | 1 ts], og stek i ytterligere 1-2 min, eller til velduftende.

Lag saus
4

Senk til middels varme og tilsett mornaysaus, basilikum, spinat, pastavann [1 dl | 2 dl], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. 

Kok i 1-2 min, eller til spinaten har falt sammen.

Bland sammen
5

Rett før servering, bland pasta med sausen. 

TIPS: Føles sausen tørr, tilsett litt mer pastavann.

Server
6

Anrett kremet grønnsakspasta i dype tallerkener. 

Pynt med ruccola, finrevet ost og gresskarkjerner.