Kremet baconpasta med purre! Trenger vi å si mer? I dag skal vi lage en rask og enkel, men smakfull pastarett med purre, spisskål og bacon, som vi blander i en kremet saus med mornaysaus og pasta, før alt toppes med fersk ruccola.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Soya)
140 g
Bacon, terninger
1 stk
Purre
100 g
Mornaysaus
(Inneholder: Melk)
40 g
Ruccola
75 g
Spisskål, skåret
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Kok opp en kjele med saltet vann.
Kok rigatoni i 11-12 min, eller til 'al dente'. Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl]. Hell av resten av vannet og tilsett en skvett olivenolje om ønskelig slik at pastaen ikke klistrer seg sammen.
TIPS: 'Al dente' betyr at pasta er gjennomkokt, men at den fremdeles er litt fast i midten.
Del purre i to på langs og skjær i tynne skiver.
Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek bacon i 4-5 min, til gyllen. Overfør til en skål og sett til side. Ikke vask pannen.
Varm opp stekepannen til middels varme.
Stek purre og spisskål [1/2 pakke, 2P] i 4-5 min, til mykt.
Senk til lav varme og tilsett mornaysaus, pastavann, pasta og en klype salt og pepper. Bland godt.
Bland ruccola, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype pepper i en skål.
Anrett pasta i dype tallerkener.
Topp med ruccola.