
Ta med smaksløkene på en reise til Korea med vår koreanskinspirerte 'ganjang'-gryte. Retten fanger essensen av det asiatiske kjøkkenet med dristige smaker og aromatiske krydder. En spennende og smakfull opplevelse som garantert vil slå an rundt middagsbordet.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Storfe mørbrad
150 g
Jasminris
150 g
Grønne bønner
1 stk
Gulrot
75 g
Koreansk BBQ-saus
(Inneholder: Soya, Sesam)
20 ml
Soyasaus
(Inneholder: Soya, Gluten)
1 stk
Vårløk
1 g
Chiliflak
1 stk
Sitrusfrukt
4 g
Buljong
200 g
Sjampinjong
8 g
Maisstivelse
½ stk
Kålrabi, hvit
¼ ts
Salt til kjøtt
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
4 dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til saus
¼ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Sukker til grønnsaker
1 ss
Olje til steking
4 ss
Vann til jevning

Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Ta kjøtt ut av kjøleskapet for å romtempereres. Krydre med salt.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

I mellomtiden, skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Skjær ender av grønne bønner og halver.
Grovhakk sopp.
Bland buljong, vann, soyasaus, salt, koreansk BBQ-saus og en klype pepper i en stor skål.
Skrell og skjær kålrabi i 1/2 cm tynne staver.
Skjær vårløk i tynne skiver. Separer den hvite og den grønne delen.
Halver sitrusfrukt.
Bland kålrabi, den grønne delen av vårløken, en stor skvett sitrussaft, salt, sukker og chiliflak i en står skål.
Visp sammen maisstivelse og vann til en jevning i en liten skål.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett gulrot, den hvite delen av vårløken, sopp og grønne bønner, og stek i 2-3 min.
Tilsett buljongblanding.
Senk til middels lav varme og la småkoke i 5-6 min.
Tilsett jevning og bland godt, til lett tyknet og grønnsakene har myknet.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Stek kjøtt i 1 min på hver side, eller til brunet. Senk temperaturen og stek i ytterligere 1-2 min for medium-rare.
Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.
TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for gjennomstekt.

Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.
Anrett 'ganjang'-saus og grønnsaker på tallerkenene.
Topp med kjøtt.