Skip to main content
Koreansk-inspirert biff i 'ganjang'-saus
Koreansk-inspirert biff i 'ganjang'-saus

Koreansk-inspirert biff i 'ganjang'-saus

med kålrabikimchi og jasminris

Ta med smaksløkene på en reise til Korea med vår koreanskinspirerte 'ganjang'-gryte. Retten fanger essensen av det asiatiske kjøkkenet med dristige smaker og aromatiske krydder. En spennende og smakfull opplevelse som garantert vil slå an rundt middagsbordet.

Tags:
Melkefri
Mer grønt
Proteinrik
Allergener:
Soya
Sesam
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Storfe mørbrad

150 g

Jasminris

150 g

Grønne bønner

1 stk

Gulrot

75 g

Koreansk BBQ-saus

(Inneholder: Soya, Sesam)

20 ml

Soyasaus

(Inneholder: Soya, Gluten)

1 stk

Vårløk

1 g

Chiliflak

1 stk

Sitrusfrukt

4 g

Buljong

200 g

Sjampinjong

8 g

Maisstivelse

½ stk

Kålrabi, hvit

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

4 dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

¼ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Sukker til grønnsaker

1 ss

Olje til steking

4 ss

Vann til jevning

Næringsinnhold

Kalorier676 kcal
Energi (kj)2829 kj
Fett13.9 g
Mettet fett3.4 g
Karbohydrater95.8 g
Sukker17.1 g
Fiber9.8 g
Protein48.7 g
Natrium994.3 mg
Potassium356.3 mg
Calcium15.8 mg
Iron0.7 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Ta kjøtt ut av kjøleskapet for å romtempereres. Krydre med salt.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Skjær ender av grønne bønner og halver.

Grovhakk sopp.

Bland buljong, vann, soyasaus, salt, koreansk BBQ-saus og en klype pepper i en stor skål.

3

Skrell og skjær kålrabi i 1/2 cm tynne staver.

Skjær vårløk i tynne skiver. Separer den hvite og den grønne delen.

Halver sitrusfrukt.

Bland kålrabi, den grønne delen av vårløken, en stor skvett sitrussaft, salt, sukker og chiliflak i en står skål.

Visp sammen maisstivelse og vann til en jevning i en liten skål.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Lag 'ganjang'-saus
4

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett gulrot, den hvite delen av vårløken, sopp og grønne bønner, og stek i 2-3 min.

Tilsett buljongblanding.

Senk til middels lav varme og la småkoke i 5-6 min.

Tilsett jevning og bland godt, til lett tyknet og grønnsakene har myknet.

Stek kjøtt
5

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Stek kjøtt i 1 min på hver side, eller til brunet. Senk temperaturen og stek i ytterligere 1-2 min for medium-rare.

Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.

TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for gjennomstekt.

Server
6

Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.

Anrett 'ganjang'-saus og grønnsaker på tallerkenene.

Topp med kjøtt.