topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreansk bibimbap

Koreansk bibimbap

med krydret kjøttdeig og ingefærstekte grønnsaker

Den koreanske nasjonalretten ble skapt for over 1000 år siden, og er blitt videreutviklet. Folk spiste bibimbap på nyttårsaften for å spise opp restene før det nye året, og løsningen var rett og slett å lage en skål med mye godt og blandet. Men i dag trenger vi ikke å feire nyttårsaften for å spise bibimbap! Vår versjon byr på kjøttdeig marinert i hvitløk og ingefær, som sammen med jasminris forbedrer smaken av de vitaminrike grønnsakene.

Tags:
Kalorilett
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

250 g

Kjøttdeig av storfe

200 g

Sjampinjong

1 stk

Vårløk

2 stk

Gulrot

1 stk

Ingefær

2 stk

Hvitløk

12.5 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

25 g

Ketchup

10 g

Sriracha

1 stk

Pak choi

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier664 kcal
Energi (kj)2779 kj
Fett22.1 g
Mettet fett8.7 g
Karbohydrater77.2 g
Sukker22.4 g
Protein36.8 g
Natrium50 mg

Redskaper

Rivjern
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered grønnsaker
2

Skjær sjampinjong i tynne skiver. Skjær vårløk i tynne skiver, og skill det grønne fra det hvite. Skrell gulrot til lange, tynne bånd. Grovhakk pak choi. Riv ingefær fint. Press eller finhakk hvitløk.

Sylt vårløk
3

Bland det hvite av vårløken, hvitvinseddik [1/2 pakke, 2P] og en klype salt i en skål og sett til side. Bland ketchup, soyasaus og sriracha [1/2 pakke, 2P] i en ny skål. TIPS: Sriracha er sterkt, så tilsett etter smak.

Stek grønnsaker
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og sopp i 3-5 min, til møre. Tilsett pak choi, hvitløk og ingefær, og stek i 1 min. Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en skål.

Stek kjøttdeig
5

Tilsett eventuelt en ny skvett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i samme stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig i 3-4 min. Skru opp til høy varme og stek i 3 min, til sprø. Ta stekepannen av varmen og tilsett grønnsaker og srirachadressing. Varm opp under omrøring og smak til med salt og pepper. VIKTIG: Kjøttdeigen er gjennomstekt når den er uten antydninger av rødt.

Server
6

Hell vannet av vårløken med en sil. Fordel ris i dype tallerkener. Topp med kjøttdeig og grønnsaker. Strø over både syltet vårløk og det grønne av vårløken.