
Koreansk bibimbap
med krydret kjøttdeig og ingefærstekte grønnsaker
Den koreanske nasjonalretten ble skapt for over 1000 år siden, og er blitt videreutviklet. Folk spiste bibimbap på nyttårsaften for å spise opp restene før det nye året, og løsningen var rett og slett å lage en skål med mye godt og blandet. Men i dag trenger vi ikke å feire nyttårsaften for å spise bibimbap! Vår versjon byr på kjøttdeig marinert i hvitløk og ingefær, som sammen med jasminris forbedrer smaken av de vitaminrike grønnsakene.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
150 g
Jasminris
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
250 g
Kjøttdeig
200 g
Sjampinjong
1 stk
Vårløk
2 stk
Gulrot
1 stk
Ingefær
2 stk
Hvitløk
12.5 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
25 g
Ketchup
10 g
Sriracha
1 stk
Pak choi
Ikke inkludert i matkassen din
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Framgangsmåte

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], rør godt, legg på lokk og senk til lav varme. Kok i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Skjær sjampinjong i tynne skiver. Skjær vårløk i tynne skiver (skill det grønne fra det hvite). Skrell gulrot til lange, tynne bånd. Grovhakk pak choi. Riv ingefær fint. Press eller finhakk hvitløk.

Bland det hvite av vårløken, hvitvinseddik [1/2 pakke, 2P] og en klype salt* i en skål og sett til side. Bland ketchup, soyasaus og sriracha [1/2 pakke, 2P] i en ny skål. TIPS: Sriracha er sterkt, så smak deg til.

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og sopp i 3-5 min, til møre. Tilsett pak choi, hvitløk og ingefær, og stek i 1 min. Overfør til en skål.

Tilsett eventuelt en ny skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig i 3-4 min. Skru opp til høy varme og stek i 3 min, til sprø. Ta stekepannen av varmen og tilsett grønnsaker og srirachadressing. Varm opp under omrøring og smak til med salt* og pepper*. VIKTIG: Kjøttdeigen er gjennomstekt når den er uten antydninger av rødt.

Hell vannet av vårløken med en sil. Fordel ris i dype tallerkener. Topp med kjøttdeig og grønnsaker. Strø over både syltet vårløk og det grønne av vårløken.