Våre matkasserHjelpGavekort
Koreansk bibimbap
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreansk bibimbap

Koreansk bibimbap

med krydret kjøttdeig og ingefærstekte grønnsaker

Den koreanske nasjonalretten ble skapt for over 1000 år siden, og er blitt videreutviklet. Folk spiste bibimbap på nyttårsaften for å spise opp restene før det nye året, og løsningen var rett og slett å lage en skål med mye godt og blandet. Men i dag trenger vi ikke å feire nyttårsaften for å spise bibimbap! Vår versjon byr på kjøttdeig marinert i hvitløk og ingefær, som sammen med jasminris forbedrer smaken av de vitaminrike grønnsakene.

Tags:
Under 650 kcal
Melkefri
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

250 g

Kjøttdeig

200 g

Sjampinjong

1 stk

Vårløk

2 stk

Gulrot

1 stk

Ingefær

2 stk

Hvitløk

12.5 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

25 g

Ketchup

10 g

Sriracha

1 stk

Pak choi

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier646 kcal
Energi (kj)2701 kj
Fett22.1 g
Mettet fett8.1 g
Karbohydrater77.2 g
Sukker22.4 g
Protein36.8 g
Natrium0 mg

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], rør godt, legg på lokk og senk til lav varme. Kok i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered grønnsaker
2

Skjær sjampinjong i tynne skiver. Skjær vårløk i tynne skiver (separer det grønne og hvite). Skrell gulrot til lange, tynne bånd. Grovhakk pak choi. Riv ingefær fint. Press eller finhakk hvitløk.

Sylt vårløk
3

Bland det hvite av vårløken, hvitvinseddik [1/2 pakke, 2P] og en klype salt* i en skål og sett til side. Bland ketchup, soyasaus og sriracha [1/2 pakke, 2P] i en ny skål. TIPS: Sriracha er sterkt, så smak til.

Stek grønnsaker
4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og sopp i 3-5 min, til møre. Tilsett pak choi, hvitløk og ingefær, og stek i 1 min. Overfør til en skål.

Stek kjøttdeig
5

Varm opp en ny skvett olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i samme stekepanne ved middels høy varme. Stek kjøttdeig i 3-4 min. Skru opp til høy varme og stek i 3 min, til sprø. Ta stekepannen av varmen og tilsett grønnsaker og srirachadressing. Varm opp under omrøring og smak til med salt*og pepper*. VIKTIG: Kjøttdeigen er gjennomstekt når den er uten antydninger av rødt.

Server
6

Hell vannet av vårløken med en sil. Fordel ris i dype tallerkener. Topp med kjøttdeig og grønnsaker. Strø over både syltet vårløk og det grønne av vårløken.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image