HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKoreansk Bibimbap
topBanner
Koreansk bibimbap

Koreansk bibimbap

med kjøttdeig og ingefærstekte grønnsaker

Tags:Barnevennlig
Allergener:HveteSoyaGluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Jasminris

25 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya, Gluten)

250 g

Kjøttdeig

200 g

Sjampinjong

1 stk

Vårløk

2 stk

Gulrot

1 stk

Ingefær

2 stk

Hvitløk

12.5 ml

Hvitvinseddik

25 g

Ketchup

10 g

Sriracha

1 stk

Pak choi

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier613 kcal
Energi (kj)2566 kj
Fett18.37 g
Mettet fett7.5 g
Karbohydrater77.22 g
Sukker22.4 g
Protein36.83 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], rør godt, legg på lokk og senk til lav varme. Kok i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

2

Skjær sjampinjong i tynne skiver. Skjær vårløk i tynne skiver (separer det grønne og hvite). Skrell gulrot til lange, tynne bånd.  Grovhakk pak choi. Riv ingefær fint. Press eller finhakk hvitløk.

3

Bland det hvite av vårløken, hvitvinseddik [1/2 pakke, 2P] og en klype salt* i en skål og sett til side. Bland ketchup, soyasaus og sriracha [1/2 pakke, 2P] i en ny skål. TIPS: Sriracha er sterkt, så smak deg til.

4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og sopp i 3-5 min, til møre. Tilsett pak choi, hvitløk og ingefær, og stek i 1 min. Overfør til en skål.

5

Tilsett eventuelt en ny skvett olivenolje* i samme stekepanne ved middels høy varme. Stek kjøttdeig i 3-4 min. Skru opp til høy varme og stek i 3 min, til sprø. Ta stekepannen av varmen og tilsett grønnsaker og srirachadressing. Varm opp under omrøring og smak til med salt*og pepper*. VIKTIG: Kjøttdeigen er gjennomstekt når den er uten antydninger av rødt.

6

Hell vannet av vårløken med en sil. Fordel ris i dype tallerkener. Topp med kjøttdeig og grønnsaker. Strø over både syltet vårløk og det grønne av vårløken.