Korma er en klassisk og kremet indisk gryterett som er mild på smak. Vi lar hysefileter putre i en herlig saus laget med kokosmelk, gul karripasta, limesaft og vår egen krydderblanding, Mild Mahal. Gryten serveres på en seng av luftig basmatiris, med en fersk salat med agurk, tomat og gulrot som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Hyse
½ stk
Gulrot, Julienne
1 stk
Lime
12.5 ml
Soyasaus
½ stk
Agurk
20 g
Gul karripasta
150 g
Basmatiris
1 stk
Tomat
180 ml
Kokosmelk
1 pose
Koriander
4 g
Mild Mahal
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til steking
2 ss
Vann til saus
¼ ts
Salt til saus
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Olje til salat
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Fres gul karripasta og Mild Mahal i 30 sek, til velduftende.
Tilsett kokosmelk, vann, soyasaus og salt. Kok opp og senk til middels lav varme. Tilsett hyse, og stek i 2-3 min. Snu hysefiletene og stek i ytterligerer 2-3 min, til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
I mellomtiden, grovhakk tomat og agurk.
Riv koriander grovt.
Bland tomat, koriander, gulrot, agurk, salt og olivenolje i en skål.
Halver lime.
Smak til kormasaus med limesaft.
Anrett ris og salat i dype tallerkener.
Topp ris med hysekorma.