Skip to main content
Kjapp hysekorma og basmatiris
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kjapp hysekorma og basmatiris

Kjapp hysekorma og basmatiris

med agurk- og tomatsalat og koriander

Korma er en klassisk og kremet indisk gryterett som er mild på smak. Vi lar hysefileter putre i en herlig saus laget med kokosmelk, gul karripasta, limesaft og vår egen krydderblanding, Mild Mahal. Gryten serveres på en seng av luftig basmatiris, med en fersk salat med agurk, tomat og gulrot som tilbehør.

Tags:
Superrask
Rask
Melkefri
Spis meg først
Allergener:
Pesce
Hvede
Soja
Gluten
Senf

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Hyse

½ stk

Gulrot, Julienne

1 stk

Lime

12.5 ml

Soyasaus

½ stk

Agurk

20 g

Gul karripasta

150 g

Basmatiris

1 stk

Tomat

180 ml

Kokosmelk

1 pose

Koriander

4 g

Mild Mahal

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til steking

2 ss

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Olje til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier732 kcal
Energi (kj)3065 kj
Fett32 g
Mettet fett16 g
Karbohydrater75.4 g
Sukker6.3 g
Fiber4.5 g
Protein38.6 g
Natrium0.8 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Lag korma
2

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Fres gul karripasta og Mild Mahal i 30 sek, til velduftende.

Tilsett kokosmelk, vann, soyasaus og salt. Kok opp og senk til middels lav varme. Tilsett hyse, og stek i 2-3 min. Snu hysefiletene og stek i ytterligerer 2-3 min, til gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Bland salat
3

I mellomtiden, grovhakk tomat og agurk.

Riv koriander grovt.

Bland tomat, koriander, gulrot, agurk, salt og olivenolje i en skål.

Halver lime.

Smak til kormasaus med limesaft.

Server
4

Anrett ris og salat i dype tallerkener.

Topp ris med hysekorma.