topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanske tacos

Japanske tacos

med krydret kjøttdeig og sprø kålsalat

Vi drømmer oss bort til Asia med en fantastisk oppskrift på japanske tacos! Vi steker kjøttdeig med hvitløk, ingefær og sesamfrø for å få frem de herlige asiatiske smakene. Deretter bygger vi hver taco med asiatisk majones, krydret kjøttdeig, sprø kålsalat og en klype chili. Kjapt, enkelt og veldig godt.

Tags:
Rask
Melkefri
Allergener:
Sesam
Egg
Sennep
Soya
Gluten
Hvete
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

250 g

Kjøttdeig av storfe

1 stk

Rød chili

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

37.5 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)

8 stk

Små tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Lime

1 stk

Rødløk

½ stk

Ingefær

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier953 kcal
Energi (kj)3986 kj
Fett56.4 g
Mettet fett13 g
Karbohydrater70.3 g
Sukker25.5 g
Protein36.1 g
Natrium50 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Hvis du ikke har mikro, sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).

Riv ingefær [1/ 2 stk, 2P] (uskrelt) og hvitløk fint. 

Skjær rødløk i tynne halve skiver.

Skjær lime i båter.

Del chili i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.

Riv gulrot (uskrelt). 

Stek kjøttdeig og lag salat
2

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttdeig, rødløk og en klype salt i 5-6 min, eller til brunet.

Mens kjøttdeigen steker, bland salat, gulrot, en skvett limesaft, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/ 4 ts | 1/ 2 ts] og en klype pepper i en skål.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Varm tortillabrød
3

Tilsett hvitløk og ingefær med kjøttdeig og stek videre i 1 min. 

Tilsett asiatisk woksaus [1/ 2 pakke, 2P] og bland godt. 

Krydre med en stor klype pepper. 

Varm tortillabrød i mikroen i 30-60 sek. Bruker du ovn, pakk tortillabrød i folie og varm i ovnen i 4-5 min.

Server
4

Sett alt på bordet. Smør hvert tortillabrød med asiatisk majones. 

Topp med salat, kjøttdeig og chili.

Server resterende limebåter på siden.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.