1 stk
Hvitløk
50 ml
Soyasaus
(InneholderHvete, Soya, Gluten)½ stk
Ingefær
1 stk
Gulrot
1 stk
Pak choi
½ stk
Lime
1 stk
Vårløk
150 g
Fullkornsnudler
(InneholderHvete, Gluten)10 g
Sesamfrø
250 g
Kjøttdeig
25 g
Honning
½ g
Chiliflak
Finhakk eller press hvitløk. Skrell og riv ingefær [1/2 stk, 2P] og limeskall [1/2 stk, 2P]. Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. Skjær gulrot (uskrellet) i små biter. Grovhakk pak choi. Skjær vårløk i tynne skiver - separer det hvite fra det grønne. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.
Kok opp en kjele med vann*. Kok nudler med en klype salt* i 1-2 min, eller til myke. Spar litt kokevann* [1-2 dl]. Hell av vannet, deretter skyll nudler i kaldt vann.
Varm opp en tørr stekepanne på middels høy varme og stek sesamfrø i 3-5 min under omrøring, til gyldne. Sett til side.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og det hvite av vårløken i 2-3 min, eller til myke. Tilsett kjøttdeig. Bryt den opp med stekespaden og stek i 4-5 min. Krydre med en klype salt* og pepper*.
Tilsett hvitløk, ingefær og pak choi. Stek i 4-5 min. Rør inn honning, soyasaus og en stor skvett limesaft. Tilsett nudler, sesamfrø (spar litt til servering) og en skvett kokevann*. Bland godt. Smak til med salt*, pepper* og en klype chiliflak.
Fordel nudler med kjøttdeig i dype tallerkener og pynt med sesamfrø og det grønne av vårløken. Server limebåter på siden.