Skip to main content
Honning- og soyastekt kjøttdeig og nudler

Honning- og soyastekt kjøttdeig og nudler

med chilistekt pak choi og sesamfrø

4.0
(649)

Disk opp med en lekker alt-i-ett-rett med masse farge, smak og tekstur. Nudlene får en søt og syrlig smak da de vendes i honning og soyasaus, som i tillegg stekes med kjøttdeig, pak choi, gulrot og ingefær. Alt toppes med vårløk og sesamfrø.

Tags:
Rask
Melkefri
Comfort Food
Allergener:
Hvete
Gluten
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ g

Chiliflak

25 g

Honning

1 stk

Løk

2 stk

Hvitløk

150 g

Udonnudler, tørkede

(Inneholder: Hvete, Gluten)

250 g

Kjøttdeig av storfe

1 stk

Pak choi

1 stk

Vårløk

2 ts

Ingefær

40 ml

Soyasaus

5 g

Sesamfrø

(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter)

150 g

Brokkolini

Ikke inkludert i matkassen din

1 dl

Spart nudelvann

1 ss

Olje til steking

Næringsinnhold

Kalorier746 kcal
Energi (kj)3121 kj
Fett27.2 g
Mettet fett9.7 g
Karbohydrater81.8 g
Sukker17.2 g
Fiber7.5 g
Protein41.6 g
Natrium1482 mg
Potassium230 mg
Calcium54 mg
Iron0.6 mg

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Finhakk løk og løk.

Riv ingefær (uskrelt) fint.

Skjær gulrot (uskrelt) i små biter.

Grovhakk pak choi.

Skjær vårløk i tynne skiver og skill det hvite fra det grønne.

TIPS: Vannet bør være like salt som sjøvann.

Kok nudler
2

Kok nudler i 4-6 min, eller til myke.

Spar litt nudelvann i en kopp og hell av resten.

Skyll nudlene under kaldt vann.

Rist sesamfrø
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek gulrot, løk og den hvite delen av vårløken i 2-3 min, eller til myknet.

Stek kjøttdeig
4

Tilsett kjøttdeig og stek i ytterligere 4-5 min, til brunet. Krydre med en klype pepper.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Bland sammen
5

Tilsett løk, ingefær og pak choi i stekepannen, og stek i 4-5 min.

Bland nudler, grønnsaker og kjøttdeig, honning, soyasaus, sesamfrø (spar litt til pynt) og en skvett nuddelvann i stekepannen. Smak til med en klype salt og pepper og en klype chiliflak.

TIPS: Liker du ikke sterk mat, reduser eller fjern mengden chili.

Server
6

Anrett nudler med kjøttdeig og grønnsaker i dype tallerkener.

Pynt med sesamfrø og det grønne av vårløken.