Honning- og soyastekt kjøttdeig
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og soyastekt kjøttdeig

Honning- og soyastekt kjøttdeig

med chilistekt pak choi og sesamfrø

I dag skal vi lage en lekker alt-i-ett-rett med masse farge, smak og struktur. Nudlene får en søt og syrlig smak ved å bli stekt med honning og soya, og i stekepannen finner vi også kjøttdeig, pak choi, gulrot og ingefær. Alt toppes med vårløk og sesamfrø.

Tags:
Rask
Melkefri
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Hvitløk

50 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

½ stk

Ingefær

2 stk

Gulrot

1 stk

Vårløk

150 g

Fullkornsnudler

(Inneholder Hvete, Gluten)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

250 g

Kjøttdeig av storfe

25 g

Honning

½ g

Chiliflak

1 stk

Løk

1 stk

Pak choi

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier746 kcal
Energi (kj)3121 kj
Fett28.1 g
Mettet fett9.6 g
Karbohydrater80.1 g
Sukker32 g
Protein39 g
Natrium50 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Finhakk eller press hvitløk. Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint.

Skjær gulrot (uskrellet) i små biter. 

Finhakk løk.

Grovhakk pak choi.

Skjær vårløk i tynne skiver og skill det hvite fra det grønne. 

Kok nudler
2

Kok nudler i 1-2 min, eller til myke. Spar litt nuddelvann [1 dl | 2 dl] og hell av resten. Skyll nudlene under kaldt vann.

Rist sesamfrø
3

Varm opp en tørr stekepanne på middels høy varme.

Rist sesamfrø i 3-5 min under omrøring, til gylne. Sett til side i en liten skål.

Stek grønnsaker og  kjøttdeig
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme.

Stek gulrot, løk, det hvite av vårløken og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 2-3 min.

Tilsett kjøttdeig, hakk opp med stekespaden, og stek i ytterligere 4-5 min, til brunet. Krydre med en klype pepper. 

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Bland sammen
5

Tilsett hvitløk, ingefær og pak choi i stekepannen, og stek i 4-5 min.

Bland nudler, grønnsaker og kjøttdeig, honning, soyasaus, sesamfrø (spar noe til pynt) og en skvett nuddelvann i stekepannen. Smak til med en klype salt og pepper og en klype chiliflak. 

TIPS: Liker du ikke sterk mat, reduser eller fjern mengden chili.

Server
6

Anrett nudler med kjøttdeig og grønnsaker i dype tallerkener.

Pynt med sesamfrø og det grønne av vårløken.