I dag skal vi lage en lekker alt-i-ett-rett med masse farge, smak og struktur. Nudlene får en søt og syrlig smak ved å bli stekt med honning og soya, og i stekepannen finner vi også kjøttdeig, pak choi, gulrot og ingefær. Alt toppes med vårløk og sesamfrø.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Hvitløk
50 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
½ stk
Ingefær
2 stk
Gulrot
1 stk
Vårløk
150 g
Fullkornsnudler
(Inneholder Hvete, Gluten)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
250 g
Kjøttdeig av storfe
25 g
Honning
½ g
Chiliflak
1 stk
Løk
1 stk
Pak choi
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Kok opp en kjele med saltet vann.
Finhakk eller press hvitløk. Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint.
Skjær gulrot (uskrellet) i små biter.
Finhakk løk.
Grovhakk pak choi.
Skjær vårløk i tynne skiver og skill det hvite fra det grønne.
Kok nudler i 1-2 min, eller til myke. Spar litt nuddelvann [1 dl | 2 dl] og hell av resten. Skyll nudlene under kaldt vann.
Varm opp en tørr stekepanne på middels høy varme.
Rist sesamfrø i 3-5 min under omrøring, til gylne. Sett til side i en liten skål.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme.
Stek gulrot, løk, det hvite av vårløken og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 2-3 min.
Tilsett kjøttdeig, hakk opp med stekespaden, og stek i ytterligere 4-5 min, til brunet. Krydre med en klype pepper.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Tilsett hvitløk, ingefær og pak choi i stekepannen, og stek i 4-5 min.
Bland nudler, grønnsaker og kjøttdeig, honning, soyasaus, sesamfrø (spar noe til pynt) og en skvett nuddelvann i stekepannen. Smak til med en klype salt og pepper og en klype chiliflak.
TIPS: Liker du ikke sterk mat, reduser eller fjern mengden chili.
Anrett nudler med kjøttdeig og grønnsaker i dype tallerkener.
Pynt med sesamfrø og det grønne av vårløken.