
Honning- og soyastekt kjøttdeig
med chilistekt pak choi og sesamfrø
I dag skal vi lage en lekker alt-i-ett-rett med masse farge, smak og struktur. Nudlene får en søt og syrlig smak ved å bli stekt med honning og soya, og i stekepannen finner vi også kjøttdeig, pak choi, gulrot og ingefær. Alt toppes med en skvett limesaft, vårløk og sesamfrø.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
2 stk
Hvitløk
50 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
½ stk
Ingefær
2 stk
Gulrot
1 stk
Pak choi
1 stk
Vårløk
150 g
Fullkornsnudler
(Inneholder Hvete, Gluten)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
250 g
Kjøttdeig av storfe
25 g
Honning
½ g
Chiliflak
1 stk
Løk
Ikke inkludert i matkassen din
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Framgangsmåte

Finhakk eller press hvitløk. Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Skjær gulrot (uskrellet) i små biter. Finhakk løk. Grovhakk pak choi. Skjær vårløk i tynne skiver - separer det hvite fra det grønne.

Kok opp en kjele med vann*. Kok nudler med en klype salt* i 1-2 min, til myke. Spar litt kokevann* [1-2 dl]. Hell av vannet, deretter skyll nudler i kaldt vann*.

Varm opp en tørr stekepanne på middels høy varme og stek sesamfrø i 3-5 min under omrøring, til gylne. Sett til side.

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot, løk og det hvite av vårløken i 2-3 min, til myke. Tilsett kjøttdeig. Bryt den opp med stekespaden og stek i 4-5 min. Krydre med en klype salt* og pepper*. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Tilsett hvitløk, ingefær og pak choi. Stek i 4-5 min. Rør inn honning og soyasaus. Tilsett nudler, sesamfrø (spar litt til servering) og en skvett kokevann*. Bland godt. Smak til med salt*, pepper* og en klype chiliflak hvis ønskelig.

Anrett nudler med kjøttdeig og grønnsaker i dype tallerkener. Pynt med sesamfrø og det grønne av vårløken.