Skip to main content
Honning- og sennepsglasert laks
Honning- og sennepsglasert laks

Honning- og sennepsglasert laks

med dillkrydret potetsalat og grønne bønner med bacon

Denne nydelige retten er det bare å glede seg til, for vi skal eksperimentere med nye smakskombinasjoner, som byr på både laks, bacon og potetsalat. Laksen stekes og glaseres med honning og sennep. Vi surrer bacon rundt grønne bønner, og potetsalaten inneholder sennep, spinat og dill.

Tags:
Hvetefri
Under 50g karbo
Allergener:
Sulfitter
Egg
Sennep
Fisk
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

125 g

Bacon, skiver

150 g

Grønne bønner

30 g

Spinat

(Kan inneholde spor av: Selleri)

½ stk

Sitron

1 pose

Dill

4 g

Hvitløksflørt

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder: Sulfitter, Egg, Sennep)

25 g

Grov sennep

(Inneholder: Sennep)

300 g

Laksefilet

(Inneholder: Fisk)

1 pakke

Creme fraiche

(Inneholder: Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold

Kalorier1043 kcal
Energi (kj)4366 kj
Fett68.6 g
Mettet fett28.2 g
Karbohydrater56.7 g
Sukker11.2 g
Fiber6.2 g
Protein49.8 g
Natrium0.5 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp en kjele med saltet vann.

Skjær poteter (uskrelt) i 3 cm biter.

Kok poteter i 12-15 min, til de enkelt kan stikkes i med en kniv.

Hell av vannet og la potetene hvile.  

Stek bacon
2

I mellomtiden, varm opp en stekepanne på middels høy varme.

Stek bacon i 3-4 min, eller til brunet, men fremdeles myk. Snu bacon halvveis i steketiden. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

Stek grønne bønner
3

Imens bacon steker, skjær av endene på grønne bønner.

Skyll spinat under kaldt vann. Del sitron [1/2 stk, 2P] i to. Finhakk dill (spar litt til pynt). 

Bland grønne bønner, halvparten av Hvitløksflørt, en skvett olivenolje og en klype salt og pepper, og legg på et stekebrett med bakepapir.

Fordel bønnene i like store bunter (2 per person). Surr bacon stramt rundt hver bunt. Legg resterende bacon flatt på brettet. Stek i ovnen i 10-12 min, eller til sprø bacon.

Stek fisk
4

I mellomtiden, vask pannen og varm opp en skvett olivenolje på middels høy varme.

Tørk fisk lett med papir og krydre med resterende Hvitløksflørt og en klype salt.

Stek med skinnet ned i 3-4 min. Snu og stek i ytterligere 3-5 min, til gjennomstekt.

I mellomtiden, bland honning- og sennepsdressing, halvparten av grov sennep og en skvett sitronsaft i en skål. 

Fjern pannen fra varmen. Hell sausen over fisken.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Lag potetsalat
5

Bland creme fraiche, resterende grov sennep, sitronsaft [2 ts | 4 ts], salt [1/ 2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål. Bland inn poteter, spinat og dill.

Server
6

Anrett laks, grønne bønner med bacon og potetsalat på tallerkener.

Smuldre litt bacon over potetsalaten.

Pynt med resterende dill.