Bli med på en kulinarisk reise til India med vår indisk-krydrede torsk. Denne fargerike retten med ovnsbakt torsk, ingefærkrydrede korianderpoteter og en frisk salat med limesyltet rødløk, tomat og agurk, byr på de rike og varierte smakene som gjør det indiske kjøkkenet så populært verden over.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Mild Mahal
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Rødløk
1 stk
Lime
75 g
Yoghurt
1 stk
Mynte & koriander
500 g
Poteter
5 g
Ginger Ninja
½ stk
Hvitløk
½ g
Chiliflak
250 g
Torsk
¼ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til sylting
½ ts
Sukker til sylting
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt, Ginger Ninja og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, skjær rødløk i tynne skiver.
Halver lime.
Bland sukker, salt og en stor skvett limesaft i en stor skål.
Vend rødløk i laken og sett til side.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med Mild Mahal og en klype salt når det gjenstår 12 min av potetenes steketid.
Legg fisk over i en ildfast form med bakepapir. Bak i ovnen i 10-12 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
I mellomtiden, finhakk koriander og mynte.
Grovhakk tomat og agurk.
Vend poteter med koriander og chiliflak rett før servering.
Bland inn tomat, mynte og agurk i skålen med rødløk.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Anrett fisk, tomatsalat og poteter på tallerkener.
Server med hvitløksyoghurt.