Gled deg til sprø grønnsaksgyoza med stekt brokkolini og ingefærduftende coleslaw av gulrot og agurk. De saftige gyozaene serveres med jasminris og en frisk, syrlig ponzudipp som balanserer smakene. Et deilig måltid for både store og små, med inspirasjon fra det asiatiske kjøkkenet.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
200 g
Gyoza med grønnsaker
(Inneholder: Gluten, Soya, Hvete Kan inneholde spor av: Selleri, Skalldyr, Egg, Fisk, Bløtdyr, Peanøtter, Sesam)
150 g
Jasminris
150 g
Spisskål, skåret
1 stk
Sitrusfrukt
10 g
Ingefærpasta
1 stk
Agurk
1 stk
Vårløk
1 g
Chiliflak
50 g
Vegansk asiatisk majones
(Inneholder: Gluten, Soya, Hvete, Sesam)
15 ml
Ponzudressing
(Inneholder: Gluten, Soya, Hvete, Sulfitter)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Peanøtter, Nødder)
20 ml
Soyasaus med lavt saltinnhold
(Inneholder: Gluten, Soya, Hvete)
150 g
Brokkolini
1 stk
Gulrot
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ dl
Vann til gyoza
1 ss
Vann til saus

Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Varm opp en skvett olivenolje i en mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Stek brokkolini i 5-6 min, eller til myknet.
Legg til side på en tallerken.
TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.

I mellomtiden, halver sitrusfrukt.
Skjær agurk i tynne staver.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Bland ingefærpasta, gulrot, agurk, spisskål, en skvett sitrusfruktsaft, asiatisk majones og en klype salt og pepper i en stor skål.

Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen som ble brukt til brokkolini på middels høy varme.
Fordel gyoza i et jevnt lag i stekepannen med den flate siden ned. Stek i 2-3 min, til bunnen er gyllen.
Tilsett vann og la dampe under lokk i 3 min.
Fjern lokket og stek videre til vannet har fordampet og bunnen er sprø.
Tips: Bruk aluminiumsfolie hvis du ikke har lokk.

I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.
Bland ponzudressing, soyasaus, sesamfrø, vann, chiliflak og vårløk i en liten skål.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.
Topp med brokkolini, gyoza og asiatisk coleslaw.
Server med ponzudipp i en liten skål.