Skip to main content

Stekte grønnsaksgyozaer

med asiatisk coleslaw og ponzudressing

Gled deg til sprø grønnsaksgyoza med stekt brokkolini og ingefærduftende coleslaw av gulrot og agurk. De saftige gyozaene serveres med jasminris og en frisk, syrlig ponzudipp som balanserer smakene. Et deilig måltid for både store og små, med inspirasjon fra det asiatiske kjøkkenet.

Tags:
Rask
Vegetar
Melkefri
Spis meg først
Mer grønt
Allergener:
Gluten
Soya
Hvete
Sesam
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

200 g

Gyoza med grønnsaker

(Inneholder: Gluten, Soya, Hvete Kan inneholde spor av: Selleri, Skalldyr, Egg, Fisk, Bløtdyr, Peanøtter, Sesam)

150 g

Jasminris

150 g

Spisskål, skåret

1 stk

Sitrusfrukt

10 g

Ingefærpasta

1 stk

Agurk

1 stk

Vårløk

1 g

Chiliflak

50 g

Vegansk asiatisk majones

(Inneholder: Gluten, Soya, Hvete, Sesam)

15 ml

Ponzudressing

(Inneholder: Gluten, Soya, Hvete, Sulfitter)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Peanøtter, Nødder)

20 ml

Soyasaus med lavt saltinnhold

(Inneholder: Gluten, Soya, Hvete)

150 g

Brokkolini

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

½ dl

Vann til gyoza

1 ss

Vann til saus

Næringsinnhold

Kalorier743 kcal
Energi (kj)3111 kj
Fett27.1 g
Mettet fett2.7 g
Karbohydrater107.4 g
Sukker11.3 g
Fiber9.9 g
Protein23.4 g
Natrium3 mg
Trans Fat0.1 g
Potassium178.5 mg
Calcium27.4 mg
Iron1.1 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Stek brokkolini
2

Varm opp en skvett olivenolje i en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek brokkolini i 5-6 min, eller til myknet.

Legg til side på en tallerken.

TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.

Lag coleslaw
3

I mellomtiden, halver sitrusfrukt.

Skjær agurk i tynne staver.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Bland ingefærpasta, gulrot, agurk, spisskål, en skvett sitrusfruktsaft, asiatisk majones og en klype salt og pepper i en stor skål.

Stek gyoza
4

Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen som ble brukt til brokkolini på middels høy varme.

Fordel gyoza i et jevnt lag i stekepannen med den flate siden ned. Stek i 2-3 min, til bunnen er gyllen.

Tilsett vann og la dampe under lokk i 3 min.

Fjern lokket og stek videre til vannet har fordampet og bunnen er sprø.

Tips: Bruk aluminiumsfolie hvis du ikke har lokk.

Bland dipp
5

I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.

Bland ponzudressing, soyasaus, sesamfrø, vann, chiliflak og vårløk i en liten skål.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

6

Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.

Topp med brokkolini, gyoza og asiatisk coleslaw.

Server med ponzudipp i en liten skål.