HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGnocchi Og Hvitløkspangrattato
topBanner
Gnocchi og hvitløkspangrattato

Gnocchi og hvitløkspangrattato

med stekte grønnsaker og italiensk hardost

Poteter eller pasta? I dag trenger du ikke å velge - vi skal nemlig lage gnocchi! Det er en type pasta som blir laget med poteter, og den trenger ikke å kokes før vi steker den. Vi blander gnocchi med en lekker saus laget med cherrytomater, squash, basilikum, creme fraiche og spinat. Vi topper sausen med sprø hvitløkspangrattato.

Tags:Under 650 kcalOne PanVegetar
Allergener:MelkGlutenHveteSelleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 g

Chiliflak

20 g

Italiensk hardost, flak

(InneholderMelk)

60 g

Spinat

(Kan inneholdeSelleri)

2 stk

Hvitløk

15 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten, Hvete)

350 g

Gnocchi

(InneholderGluten, HveteKan inneholdeSoya, Sennep)

250 g

Cherrytomater

½ stk

Squash

½ stk

Rødløk

1 pose

Basilikum

½ pakke

Creme fraiche

(InneholderMelk)

4 g

Middelhavsdrøm

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

½ dl

Vann (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier638 kcal
Energi (kj)2670 kj
Fett29.93 g
Mettet fett14.7 g
Karbohydrater72.69 g
Sukker8 g
Protein17.49 g
Natrium408 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Press eller finhakk hvitløk. Smelt smør* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek halvparten av hvitløken i 1 min. Tilsett panko [1/2 pakke, 2P] og stek under omrøring i 2-3 min. Krydre med en klype salt* og pepper* og sett til side på en tallerken. Skyll stekepannen.

2

Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til stekepannen på middels høy varme. Stek gnocchi under omrøring i 6-8 min. Krydre med en klype salt* og pepper* og overfør til en tallerken. TIPS: Gnocchi skal ikke kokes før den stekes.

3

Del cherrytomateri to. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 2 cm biter. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver. Plukk og grovhakk basilikum. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

4

Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme. Stek rødløk og squash i 3-4 min. Tilsett tomat, Middelhavsdrøm og resterende hvitløk, og stek i ytterligere 3-4 min.

5

Senk til middels varme og tilsett basilikum, creme fraiche [1/2 pakke, 2P], vann* [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong og en klype chiliflak. La putre under omrøring i 1-2 min. Tilsett spinat og bland godt til alt er dekket av saus. Krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper*. TIPS: Bruk mindre chili hvis du ikke liker sterk mat.

6

Anrett grønnsaker i dype tallerkener (sørg for å få all sausen med). Topp med gnocchi, italiensk hardost og hvitløkspangrattato. Smak til med en klype chiliflak hvis du liker sterk mat.