Skip to main content
Gnocchi og fersk pesto

Gnocchi og fersk pesto

med ovnsbakt brokkoli og frisk salat

Gnocchi og fersk pesto med ovnsbakt brokkoli og frisk salat.

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Vegetar
Allergener:
Hvete
Gluten
Nøtter
Melk
Egg
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

350 g

Gnocchi

1 pose

Bladpersille

1 pose

Basilikum

½ stk

Hvitløk

20 g

Mandler

250 g

Brokkoli

20 g

Finrevet ost

60 g

Salatblanding

125 g

Cherrytomater

1 stk

Agurk

12 ml

Balsamico

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Vann (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold

Kalorier621 kcal
Energi (kj)2598 kj
Fett28.2 g
Mettet fett5.1 g
Karbohydrater67.6 g
Sukker7.5 g
Fiber7.1 g
Protein21 g

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Stek brokkoli
1

Sett ovnen på 220°C/240°C (varmluft). Skjær brokkoli i 2 cm store buketter. Fordel brokkoli på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Stek i 10-12 min, til mør.

Bland salat
2

Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann. Del cherrytomateri to. Skjær agurk i tynne halvmåner. Bland salat, tomat og agurk i en skål.

Tilbered gnocchi
3

Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Stek mandler i 3-4 min. Sett mandlene til side. Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme. Tilsett gnocchi og stek i 6-8 min. Vend jevnlig. Krydre med en klype salt og pepper. TIPS: Tilsett mer olivenolje hvis gnocchien fester seg til pannen. Gnocchien trenger ikke kokes før steking.

Lag pesto
4

Finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P]. Finhakk basilikum, persille og mandler. Bland hvitløk, basilikum, persille, halvparten av mandlene og halvparten av finrevet ost i en skål. Rør inn olivenolje [2,5 ss | 5 ss] og vann [1 ss | 2 ss]. Smak til med salt og pepper. Tilsett en ekstra skvett vann hvis pestoen er for tykk. TIPS: Desto finere du hakker ingrediensene, jo bedre blander de seg.

Bland balsamico og salat
5

Rett før servering, drypp balsamico over salaten. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Server
6

Anrett gnocchi og brokkoli i dype tallerkener. Topp med fersk pesto og strø over resterende finrevet ost. Server salat på siden og topp alt med resterende mandler.