Skip to main content
Panert kylling og karripasta
Panert kylling og karripasta

Panert kylling og karripasta

med vårløk og mais

Panert kylling og kremet pasta pleier å være populært både blant barn og voksne, og vi byr på begge deler! Gyllenstekt kylling serveres på en seng av rigatoni i karrisaus med mais og ost, med en rask spinat- og gulrotsalat som tilbehør.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

4 g

Curry-On

1 stk

Løk

1 stk

Mais

1 stk

Gulrot

1 stk

Vårløk

30 g

Spinat

300 g

Kyllingbryst

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

15 g

Sennep

(Inneholder: Sennep)

180 g

Rigatoni

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

1 dl

Spart pastavann

¼ ts

Salt til kjøtt

2 dl

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1 stk

Egg til panering

1 ss

Olje til steking

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

½ ss

Olje til grønnsaker

½ ts

Salt til pasta

Næringsinnhold

Kalorier1230 kcal
Energi (kj)5145 kj
Fett38.7 g
Mettet fett14.3 g
Karbohydrater148.2 g
Sukker17.5 g
Fiber9.8 g
Protein66.8 g
Kolesterol0.1 mg

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok pasta i 11-12 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp og hell ut resten.

Legg pastaen tilbake i kjelen.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Paner kylling
2

Skjær hvert kyllingbryst i 3 strimler på et eget skjærebrett og krydre med salt.

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Visp egg i en ny dyp tallerken.

Tilsett panko i en tredje dyp tallerken.

Vend kylling først i mel, deretter i egg og til slutt i panko. Legg over på en tallerken.

TIPS: Har du ikke egg, kan du bruke 2 ss melk.

Stek kylling
3

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.

TIPS: Tilsett ekstra olivenolje ved behov.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland salat
4

I mellomtiden, grovhakk løk.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Hell væske av mais.

Skyll spinat.

Bland spinat, gulrot, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.

Lag saus
5

Varm opp olivenolje i en ny stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk og mais i 2-3 min, eller til myknet.

Tilsett Curry-On og stek i 30 sek. Tilsett matfløte, salt og pastavann. La småkoke i 1-2 min, eller til sausen tykner noe.

Sett barneporsjonene til side hvis de ikke liker sennep. Tilsett sennep i resterende saus til de voksne.

Bland inn pasta og finrevet ost i sausen.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis pastaen virker tørr.

VIKTIG: Denne oppskriften bruker halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!

Server
6

Anrett pasta i skåler og topp med kylling.

Garner med vårløk og server med salat.