
Piff opp de klassiske fiskekakene med herlige krydder og ovnsbakte rotfrukter med chiliflak og koriander, med en svalende agurkraita som dipp. En spennende krysning mellom det indiske og det nordiske kjøkkenet!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
4 g
Mild Mahal
1 g
Chiliflak
400 g
Småpoteter
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
½ stk
Agurk
1 stk
Mynte & koriander
1 stk
Gulrot
1 stk
Pastinakk
1 stk
Løk
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder: Sennep, Egg)
250 g
Sei
(Inneholder: Fisk)
¼ ts
Salt til grønnsaker
1 stk
Egg til fiskekaker
1 ss
Mel til fiskekaker
½ ss
Smør til steking

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet, pastinakk og gulrot (uskrelte) i 2 cm store biter.
Skjær løk i 2 cm brede båter.
Fordel rotfrukter og løk på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med Ginger Ninja, salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Finhakk fisk på et eget skjærebrett.
Bland fisk, egg, panko, Mild Mahal, hvetemel og en klype salt i en mellomstor skål.
La hvile i kjøleskapet.
TIPS: Hakk så fint som mulig.

Grovhakk agurk.
Separer mynte og koriander, og finhakk.
Bland mynte, yoghurt, agurk og en klype salt og pepper i en liten skål.

Smelt smør i en stor stekepanne på middels høy varme.
Form farse til 3-4 cm tykke fiskekaker (3 per person).
Stek fiskekaker i 4-5 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.
TIPS: Ikke snu fiskekakene for ofte, da de enkelt kan gå i stykker.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Topp ferdigbakte rotfrukter med chiliflak og koriander og bland godt.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Anrett rotfrukter, fiskekaker og raita på tallerkener.