Kjøttdeigfylt paprika
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kjøttdeigfylt paprika

Kjøttdeigfylt paprika

med smeltet gouda og kremet perlecouscous

I dag har byr vi på en spennende og smakfull rett på menyen. Fylt paprika med krydret kjøttdeig og stekte grønnsaker som gratineres i ovnen med revet gouda. Vi skal også lage det perfekte tilbehøret, nemlig kremet perlecouscous med persille.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Hvete
Gluten
Sulfitter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 boks

Tomatpure

2 stk

Paprika

170 g

Perlecouscous

(Inneholder Hvete, Gluten)

½ stk

Løk

1 stk

Gulrot

1 pose

Bladpersille

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Hvitløk

50 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

1 g

Chiliflak

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 1)

½ dl

Vann (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

½ ts

Salt (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1008 kcal
Energi (kj)4219 kj
Fett51.6 g
Mettet fett98.5 g
Karbohydrater86.5 g
Sukker25.2 g
Protein42.8 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak paprika
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
 
Kok opp en kjele med vann [4 dl | 8 dl] og salt [1/4 ts | 1/2 ts].
 
Skjær paprika i to og fjern frøene. Fordel paprika på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. 

Bak i ovnen i 10-15 min, eller til møre.

Forbered grønnsaker
2

Tilsett perlecouscous i kjelen med kokende vann og senk til middels lav varme. La putre i 12-15 min, eller til "al dente". Hell av vannet og sett til side.
 
I mellomtiden, riv gulrot (uskrelt) grovt.
 
Finhakk persille, løk [1/2 stk, 2P] og hvitløk.
 
TIPS: Al dente betyr at couscousen er myk med litt tyggemotstand. 

Stek kjøttdeig
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
 
Stek kjøttdeig, gulrot, løk og hvitløk i 3-4 min, eller til kjøttdeigen er brun. 
 
Tilsett Ay Cajun-ba, tomatpuré, en klype chiliflak og vann [1/2 dl | 1 dl ]. La putre i 2-3 min.
 
Skru av varmen. Tilsett matfløte [1 ss | 2 ss] og rør godt. Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
 
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Fyll paprika
4

Ta stekebrettet med paprika ut av ovnen. Fyll
paprika med kjøttdeigblanding. Strø over gouda og bak i ovnen i 5-7 min, eller til osten er gyllen.
 
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Bland  perlecouscous
5

Rett før servering, bland persille og resterende matfløte [1/2 pakke, 2P] i kjelen med perlecouscous.
 
Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Server
6

Anrett perlecouscous på tallerkener og topp med fylt paprika.
 
TIPS: Strø over en klype chiliflak hvis du liker sterk mat.