Våre matkasserHjelpGavekort
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fylt paprika

Fylt paprika

med krydret kjøttdeig og kremet perlecouscous

I dag har byr vi på en spennende og smakfull rett på menyen. Fylt paprika med krydret kjøttdeig og stekte grønnsaker som gratineres i ovnen med revet mozzarella. Vi skal også lage det perfekte tilbehøret, nemlig kremet perlecouscous med persille.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
40 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 boks

Tomatpure

2 stk

Paprika

170 g

Perlecouscous

(Inneholder Hvete, Gluten)

½ stk

Løk

1 stk

Gulrot

1 pose

Bladpersille

250 g

Kjøttdeig av storfe

½ pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Hvitløk

50 g

Revet mozzarella

(Inneholder Melk)

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 1)

½ dl

Vann (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier939 kcal
Energi (kj)3928 kj
Fett43.5 g
Mettet fett20.1 g
Karbohydrater84.9 g
Sukker35.2 g
Protein46.9 g
Natrium50 mg

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak paprika
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med lettsaltet* vann* [4 dl | 8 dl]. Skjær paprika i to og fjern frøene. Fordel paprika på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen på midterste hylle i 10-15 min.

Forbered grønnsaker
2

Tilsett perlecouscous i kjelen med kokende vann*. Senk til middels høy varme og la putre i 12-15 min, eller til vannet er absorbert. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Finhakk persille og løk [1/2 stk, 2P]. Press eller finhakk hvitløk.

Stek kjøttdeig
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig, gulrot og løk i 3-4 min. Tilsett Ay Cajun-ba, tomatpuré, hvitløk, en klype chiliflak, salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og vann* [1/2 dl | 1 dl ]. La putre i 2-3 min. Skru av varmen. Tilsett creme fraiche [1 ss | 2 ss] og rør godt. Smak til med salt* og pepper*. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Fyll paprika
4

Ta stekebrettet med paprika ut av ovnen. Fyll paprika med kjøttdeigblanding. Strø over revet mozzarella og bak i ovnen i 5-7 min, eller til osten er gyllen.

Bland perlecouscous
5

Bland persille (spar litt til servering) og resterende creme fraiche [1/2 pakke, 2P] i kjelen med perlecouscous. Smak til med salt* og pepper*.

Server
6

Anrett perlecouscous på tallerkener. Topp med fylt paprika. Pynt med resterende persille. Strø over en klype chiliflak hvis du liker sterk mat.