HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFylt Paprika
topBanner
Fylt paprika

Fylt paprika

med krydret kjøttdeig og kremet perlecouscous

Allergener:glutenmelkSulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid40 minutter
40 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 boks

Tomatpure

2 stk

Rød paprika

170 g

Perlecouscous

(Inneholdergluten)

½ stk

Løk

1 stk

Gulrot

1 pose

Bladpersille

250 g

Kjøttdeig

75 g

Creme fraiche

(Inneholdermelk)

4 g

Ay Cajun-ba

(InneholderSulfitter)

1 stk

Hvitløk

50 g

Mozzarella

(Inneholdermelk)

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann* (steg 1)

½ dl

Vann* (steg 3)

1 ss

Olivenolje* (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier920.085 kcal
Energi (kj)3849.6357 kj
Fett43.469 g
Mettet fett19.5 g
Karbohydrater84.6726 g
Sukker35.1 g
Protein46.9345 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med lettsaltet vann* [4 dl | 8 dl]. Skjær paprika i to og fjern frøene. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen på midterste hylle i 10-15 min.

2

Tilsett perlecouscous i kjelen med kokende vann*. Senk til middels høy varme og la putre i 12-15 min, eller til vannet er absorbert. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Finhakk persille og løk [1/2 stk, 2P]. Press eller finhakk hvitløk.

3

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig, gulrot og løk i 3-4 min. Tilsett Ay Cajun-ba, tomatpuré, hvitløk, en klype chiliflak og vann* [1/2 dl | 1 dl ]. La putre i 2-3 min. Skru av varmen. Tilsett creme fraiche [1 ss | 2 ss] og rør godt. Smak til med salt* og pepper*. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

4

Ta stekebrettet med paprika ut av ovnen. Fyll paprika med kjøttdeig. Strø over revet mozzarella og bak i ovnen i 5-7 min, eller til osten er gyllen.

5

Bland persille (spar litt til servering) og resterende creme fraiche [1/2 pakke, 2P] i kjelen med perlecouscous. Smak til med salt* og pepper*.

6

Anrett perlecouscous på tallerkener. Topp med fylt paprika. Strø over resterende persille. TIPS: Strø over chiliflak hvis du liker sterk mat.