HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFrisk Laksepasta
topBanner
Frisk laksepasta

Frisk laksepasta

med stekte grønnsaker og fersk dill

Sleng den kremede pastaen rundt gaffelen og nyt lukten av denne raske pastaretten! Stekt laks og grønnsaker med en kremet saus av creme fraiche, dill og sitron. Squash og gulrot gir retten fylde, mens løk og hvitløk gir retten en fin balanse. En enkel og klassisk pastarett som aldri slår feil.

Tags:Under 650 kcalHvetefriBarnevennligProteinrik
Allergener:FiskMelkSelleriEggGlutenHvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

½ stk

Løk

2 stk

Hvitløk

½ stk

Squash

1 stk

Gulrot

1 pose

Dill

250 g

Laksefilet

(InneholderFisk)

½ pakke

Creme fraiche

(InneholderMelk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

250 g

Tagliatelle

(InneholderEgg, Gluten, HveteKan inneholdeSoya, Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier856 kcal
Energi (kj)3581 kj
Fett42.52 g
Mettet fett13.1 g
Karbohydrater81.18 g
Sukker9.1 g
Protein40.83 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en stor kjele med saltet* vann*. Halver og skjær løk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Riv squash [1/2 stk, 2P] grovt. Skrell og riv gulrot. Finhakk dill (spar noen bladertil servering).

2

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels varme. Stek løk og hvitløk i 2-3 min. Tilsett squash og gulrot, og stek i 3 min. Fjern skinnet fra laks og skjær i 2 cm store biter. Krydre laks med en klype salt* og pepper*.

3

Tilsett laks i stekepannen og stek i 6-7 min. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

4

Kok pasta i 2-3 min, eller til «al dente». Spar litt pastavann [1-2 dl | 3-4 dl] og hell av resten.

5

Tilsett crème fraiche [1/2 pakke, 2P], pastavann, grønnsaksbuljong, dill og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] i stekepannen. La sausen småkoke i 4-5 min. Smak til med pepper*. Tilsett ferdigkokt pasta og bland godt.

6

Anrett laksepasta i dype tallerkener og topp med resterende saus fra stekepannen. Pynt med resterende dill.