Det peruanske kjøkkenet er ikke så velkjent blant de fleste, men det byr på stor variasjon og fargerike retter. Vi har hentet inspirasjon fra det søramerikanske landet og frister med en herlig bowl med krydrede reker servert på en seng av hvitløksduftende ris, toppet med maissalsa med ferske urter og rømme.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Røkt paprikapulver
1 boks
Tomatpure
½ g
Chiliflak
1 pose
Bladpersille
1 pose
Koriander
1 stk
Lime
1 stk
Hvitløk
1 boks
Mais
2 stk
Tomat
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
150 g
Basmatiris
½ ss
Smør til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til reker
1 ss
Olje til steking
½ ts
Salt til salat
1 ss
Olje til salat
Finhakk eller press hvitløk.
Smelt smør i en mellomstor kjele på middels høy varme.
Stek hvitløk i 30 sek, til velduftende.
Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, finhakk persille og koriander.
Halver lime.
Hell væske av mais.
Grovhakk tomat.
Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Stek mais i 4-5 min, eller til lett brunet.
Sett til side i en stor skål.
I mellomtiden, bland reker, salt, røkt paprikapulver, chiliflak og tomatpure i en mellomstor skål.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek reker i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.
TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Bland en stor skvett limesaft, tomat, olivenolje, salt, koriander og persille i skålen med mais rett før servering.
Anrett hvitløksris i dype tallerkener.
Topp med reker, maissalsa og rømme.