Fransk Cordon Bleu-kylling og persillesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fransk Cordon Bleu-kylling og persillesaus

Fransk Cordon Bleu-kylling og persillesaus

med osteblandet potetmos og pæresalat

I kveld frister vi med en fantastisk rett med kylling. Cordon Blue innebærer at kyllingbryst fylles og stekes i ovnen. Vi fyller kyllingen vår med sennep, bacon og ost og panerer den deretter i panko. Deilig tilbehør er potetmos, persillesaus og en frisk pære-valnøttsalat.

Allergener:
Melk
Egg
Sennep
Gluten
Hvete
Nøtter
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

62.5 g

Bacon, skiver

50 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

12.5 g

Grov sennep

(Inneholder Sennep)

500 g

Bakepotet

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 pose

Bladpersille

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

40 g

Ruccola

1 stk

Pære

20 g

Valnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 ss

Melk (steg 1)

1 stk

Egg (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

2 ss

Hvetemel (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1199 kcal
Energi (kj)5017 kj
Fett64.3 g
Mettet fett24.2 g
Karbohydrater90.3 g
Sukker16.8 g
Protein66.5 g
Natrium0.3 mg

Redskaper

Bakeplate
Stor stekepanne

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Skrell og skjær poteter i 2 cm biter. 

Kok poteter i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell ut vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], finrevet ost, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos til mykt. Dekk til med lokk og sett til side. 

TIPS: Tilsett en klatt smør for en ekstra kremet mos. 

Lag salat
2

I mellomtiden, fordel valnøtter på et stekebrett med bakepapir. Rist i ovnen i 5-6 min, eller til velduftende. La stå til avkjøling. 

Bland majones og sennep [1/2 pose, 2P] i en liten skål. 

Finhakk persille. 

Del pære i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver. 

Skyll ruccola. 

Bland pære, valnøtter og ruccola i en skål. Rett før servering, rør inn honning- og sennepsdressing og krydre med en klype salt og pepper.

Forbered kylling
3

På et separat skjærebrett, legg håndflaten på kyllingbryst og lag et snitt i siden, ikke skjær helt gjennom.

Åpne kylling som en bok og smør med litt sennepsblanding. Legg på en skive bacon [1/2 pakke, 2P] og dryss med litt gouda. Lukk kylling.

Ha hvetemel [2 ss | 4 ss] i en skål.

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en annen skål.

Bland panko, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en tredje skål.

TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.

Stek kylling
4

Dypp kylling forsiktig i mel, så i egg og til sist i panko. Sett til side på et fat. Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme. Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen.

Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Vær forsiktig ved panering av kyllingen slik at fyllet ikke faller ut.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.

Lag saus
5

Senk stekepannen til middels varme. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P] og la simre i 1-2 min, til gjennomvarm. 

Tilsett persille, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Server
6

Anrett kylling og potetmos på tallerkener. 

Server persillesaus og salat på siden.