Laks er superenkelt å tilberede, men smaker ekstra godt når den sprøpaneres med dill og hvitløk. Som tilbehør kan vi friste med rotfruktfries, salat med soltørkede tomater og en klatt majones som dipp.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Citrus
12.5 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
50 g
Soltørkede tomater
50 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
250 g
Laksefilet
(Inneholder: Fisk)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Dill
60 g
Salatblanding
2 stk
Rødbete
2 stk
Pastinakk
½ ts
Salt til rotgrønnsaker
¼ ts
Salt til panering
1 ss
Olje til dressing
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær pastinakk og rødbete (uskrelte) i 1 cm tynne staver.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, finhakk dill.
Skjær sitron i båter.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland dill, panko, hvitløk, en skvett olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.
Tørk laks med kjøkkenpapir og legg med skinnsiden ned på et nytt stekebrett med bakepapir.
Topp med pankoblanding og press den forsiktig fast.
TIPS: Noe av toppingen vil falle av på stekebrettet, men det kan brukes som dryss senere.
Bak laks i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
I mellomtiden, grovhakk soltørkede tomater.
Skyll salatblanding.
Bland olivenolje, en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.
Vend soltørkede tomater og salatblanding i dressingen.
Anrett laks, fries og salat på tallerkener.
Dryss over resterende panering fra stekebrettet og server med en klatt majones.