Skip to main content
Dillpanert laks
Dillpanert laks

Dillpanert laks

med fries og soltørket tomatsalat

Laks er superenkelt å tilberede, men smaker ekstra godt når den sprøpaneres med dill og hvitløk. Som tilbehør kan vi friste med rotfruktfries, salat med soltørkede tomater og en klatt majones som dipp.

Tags:
Melkefri
Barnevennlig
Mer grønt
Under 50g karbo
Allergener:
Gluten
Hvete
Egg
Sennep
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Citrus

12.5 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

50 g

Soltørkede tomater

50 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

250 g

Laksefilet

(Inneholder: Fisk)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Dill

60 g

Salatblanding

2 stk

Rødbete

2 stk

Pastinakk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til rotgrønnsaker

¼ ts

Salt til panering

1 ss

Olje til dressing

Næringsinnhold

Kalorier740 kcal
Energi (kj)3094 kj
Fett47.1 g
Mettet fett7.1 g
Karbohydrater47.8 g
Sukker24.1 g
Fiber11.9 g
Protein32.1 g
Kolesterol100 mg
Natrium58 mg
Potassium650.6 mg
Calcium13.3 mg
Iron0.4 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak fries
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skjær pastinakk og rødbete (uskrelte) i 1 cm tynne staver.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Forbered panering
2

I mellomtiden, finhakk dill.

Skjær sitron i båter.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland dill, panko, hvitløk, en skvett olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.

Paner laks
3

Tørk laks med kjøkkenpapir og legg med skinnsiden ned på et nytt stekebrett med bakepapir.

Topp med pankoblanding og press den forsiktig fast.

TIPS: Noe av toppingen vil falle av på stekebrettet, men det kan brukes som dryss senere.

Ovnsbak laks
4

Bak laks i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Bland salat
5

I mellomtiden, grovhakk soltørkede tomater.

Skyll salatblanding.

Bland olivenolje, en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.

Vend soltørkede tomater og salatblanding i dressingen.

Server
6

Anrett laks, fries og salat på tallerkener.

Dryss over resterende panering fra stekebrettet og server med en klatt majones.