topBanner
Dill- og sitronpanert torsk

Dill- og sitronpanert torsk

med pommes frites & grønn salat

Britene har skjønt det når de kombinerer panert fisk med sprø pommes frites. Vi holder det enkelt når vi lager denne klassiske retten og fokuserer på matlagingen og smaksforsterkere. Her får du det beste fra både fisk og potet, kombinert med grønt tilbehør og majones. Nam!

Allergener:HveteEggSennepFisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid35 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Hvitløk

15 g

Panko paneringsmel

(InneholderHvete)

1 stk

Tomat

60 g

Salatblanding

50 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

500 g

Poteter

1 pose

Dill

½ stk

Sitron

250 g

Torsk

(InneholderFisk)
Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2237 kj
Kalorier535 kcal
Fett21 g
Mettet fett2 g
Karbohydrater54 g
Sukker6 g
Protein31 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) til tynne pommes frites. Legg potetene på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt og pepper*. Bland godt. Stek i ovnen i 25-30 min, eller til gyldne.

2

Finhakk dill. Riv en klype sitronskall [1/2 stk, 2P] og skjær sitron i båter. Finhakk eller press hvitløk. Bland dill, panko [1/2 pose, 2P], sitronskall, hvitløk og en skvett olivenolje i en skål. Krydre med en klype salt og pepper*.

VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

3

Tørk fisken med papir. Legg fisken med skinnet ned på en ny bakeplate med bakepapir. Strø urtepanko over fisken. Press forsiktig så det fester seg.

TIPS: Litt av pankoen vil falle av på stekebrettet, men det kan du bruke senere!

4

Når pommes frites har 10 min igjen, bak fisken i ovnen i 6-10 min.

VIKTIG: Fisken er ferdig når kjøttet er ugjennomsiktig i midten.

5

Grovhakk tomat. Bland en skvett olivenolje, en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en skål. Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann. Bland inn tomat og salatblanding, og rør godt.

TIPS: Rør rett før servering, så holder salaten seg sprø.

6

Fordel dill- og sitronpanert torsk, pommes frites og grønn salat på tallerkener. Strø over resterende skorpe fra stekingen med majones på siden.