HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconDill Og Sitronpanert Laks
topBanner
Dill- og sitronpanert laks

Dill- og sitronpanert laks

med pommes frites og frisk tomatsalat

Hvis det er noe vi liker her i nord, så er det panert fisk. Kombinasjonen av ovnsbakt sprø rasp og fløyelsmyk, saftig fisk er ikke til å ta feil av, og denne oppskriften på panert laks er et godt eksempel. Under et sprøtt skjold av sitron- og dillpanering, gjemmer det seg en herlig laksefilet! Vi lager også hjemmelaget pommes frites og grønn salat.

Tags:Barnevennlig
Allergener:GlutenHveteFiskEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Poteter

1 pose

Dill

½ stk

Sitron

1 stk

Hvitløk

15 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten, Hvete)

250 g

Laksefilet

(InneholderFisk)

1 stk

Tomat

60 g

Salatblanding

50 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier822 kcal
Energi (kj)3439 kj
Fett53.95 g
Mettet fett7.5 g
Karbohydrater53.61 g
Sukker5.8 g
Protein32.79 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Rivjern
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) til pommes frites. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min.

2

Finhakk dill. Riv en klype sitronskall og skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. Press eller finhakk hvitløk. Bland dill, sitronskall, hvitløk, panko [1/2 pakke, 2P] og olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en skål. Smak til med salt* og pepper*. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

3

Klapp forsiktig laks med kjøkkenpapir. Legg laks med skinnet ned på et nytt stekebrett med bakepapir. Strø urtepanko over. Press forsiktig så pankoen fester seg. TIPS: Noe av pankoen vil falle av, men det gjør ikke noe – den kan brukes senere!

4

Når det gjenstår 10 min av tiden til pommes frites i ovnen, bak laks i 6-10 min, til pankoen er gyllen og laksen er gjennomstekt. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

5

Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann. Grovhakk tomat. Bland olivenolje* [1 ss | 2 ss] og en skvett sitronsaft med en klype salt* og pepper* i en skål. Bland tomat og salatblanding i skålen.

6

Anrett laks, pommes frites og tomatsalat på tallerkener. Strø overskytende urtepanko over. Server majones ved siden av.