Danske kjøttkaker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Danske kjøttkaker

Danske kjøttkaker

med karamellisert løk og ovnsbakte rødbeter

Lyst på en dansk klassiker? I dag skal vi lage danske kjøttboller, som får en spennende smak av worcestersaus. Vi serverer danske kjøttboller med ovnsbakte rotfrukter, karamellisert løk, brun saus og hjemmesyltet agurk.

Tags:
Kalorilett
Barnevennlig
Allergener:
Sulfitter
Soya
Gluten
Bygg
Sennep
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Poteter

2 stk

Rødbete

1 stk

Løk

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Agurk

25 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

½ stk

Worcestersaus

(Inneholder Soya, Gluten, Bygg, Sennep)

250 g

Kjøttdeig av storfe

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)

4 g

Kjøttbuljong

100 g

Brun Saus

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Vann* (steg 2)

1 ts

Sukker (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

½ dl

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier634 kcal
Energi (kj)2653 kj
Fett27.8 g
Mettet fett10.2 g
Karbohydrater60.8 g
Sukker33.6 g
Protein33.5 g
Natrium527 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrellet) og rødbete (uskrellet) i 1 cm båter.

Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i 25-30 min, eller til gylne. 

Stek løk
2

Skjær løk i tynne skiver.

Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk i 5-6 min under omrøring. 

Tilsett balsamico, vann [1 ss | 2 ss], sukker [1 ts | 2 ts] og en klype salt og bland godt. Kok i 3-5 min, til mørkt. Sett til side på en tallerken.

Sylt agurk
3

Skjær agurk i tynne skiver.

Bland agurk, hvitvinseddik, sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt i en skål. Tilsett vann til agurken er dekket. Rør litt og sett til side. Hell av væsken før servering.

Stek kjøttkaker
4

Bland kjøttdeig, worcestersaus [1/2 pakke, 2P], panko, salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper i en skål. Fukt hendene og form farsen til kjøttkaker (1 per person). Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttkaker i 4-5 min på hver side. Overfør til en tallerken. Ikke vask pannen.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Lag saus
5

Varm opp stekepannen til middels varme.

Tilsett vann [½ dl | 1 dl], brun saus, kjøttbuljong og en klype pepper. La småkoke i 3 min, eller til gjennomvarm

Server
6

Anrett ovnsbakte grønnsaker og kjøttkaker på tallerkener.

Topp kjøttkaker med karamellisert løk og saus.

Legg syltet agurk på siden.