Sprø fiskepinner og potetmos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprø fiskepinner og potetmos

Sprø fiskepinner og potetmos

med rødkål-gulrotsalat og creme fraiche

Fiskepinner har alltid vært en storfavoritt hos kresne barn. Vi har piffet opp oppskriften, og byr på pankopanert sei servert med kremet potetmos, rødkålsalat og creme fraiche som dipp.

Allergener:
Egg
Gluten
Hvete
Fisk
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Bakepotet

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

1 pose

Bladpersille

1 stk

Sitron

75 g

Rødkål

1 stk

Gulrot

75 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

2 dl

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1

Egg til panering

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier663 kcal
Energi (kj)2774 kj
Fett24.7 g
Mettet fett10.1 g
Karbohydrater75.3 g
Sukker12.3 g
Protein35.9 g
Natrium45.3 mg

Framgangsmåte

Lag mos
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.

Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv. Hell av vannet og mos potet med melk, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.

Forbered panering
2

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg i en ny dyp tallerken.

Bland panko og Mamas Favoritt i en tredje dyp tallekren.

Ovnsbak fisk
3

Tørk fisk med kjøkkenpapir og skjær i 2 cm tykke strimler på eget skjærebrett.

Vend fisk først i hvetemel, deretter i egg og til slutt i panko. Legg over på et stekebrett med bakepapir.

Bak i ovnen i 12-15 min, eller til gylne og brune.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Forbered råvarer
4

Plukk persilleblad.

Hell creme fraiche over i små skåler.

Bland salat
5

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Halver sitron.

Bland rødkål, gulrot, en stor skvett sitronsaft, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.

Server
6

Anrett fiskepinner, potetmos og salat på tallerkener.

Server med creme fraiche og garner med persille.