Fiskepinner har alltid vært en storfavoritt hos kresne barn. Vi har piffet opp oppskriften, og byr på pankopanert sei servert med kremet potetmos, rødkålsalat og creme fraiche som dipp.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Bakepotet
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
1 pose
Bladpersille
1 stk
Sitron
75 g
Rødkål
1 stk
Gulrot
75 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
2 dl
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
1
Egg til panering
¼ ts
Salt til fisk
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.
Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv. Hell av vannet og mos potet med melk, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.
Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg i en ny dyp tallerken.
Bland panko og Mamas Favoritt i en tredje dyp tallekren.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og skjær i 2 cm tykke strimler på eget skjærebrett.
Vend fisk først i hvetemel, deretter i egg og til slutt i panko. Legg over på et stekebrett med bakepapir.
Bak i ovnen i 12-15 min, eller til gylne og brune.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Plukk persilleblad.
Hell creme fraiche over i små skåler.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Halver sitron.
Bland rødkål, gulrot, en stor skvett sitronsaft, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.
Anrett fiskepinner, potetmos og salat på tallerkener.
Server med creme fraiche og garner med persille.