En fyldig pastarett slår alltid an blant både store og små. Skjem bort middagsgjestene med myke spinat- og ricottafylte pastaputer som godgjør seg i en kremet basilikumduftende fløtesaus med soltørkede tomater og purre. Pastaen toppes med fersk ruccola, ost og ristede gresskarkjerner.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
4 g
Hvitløksflørt
20 g
Ruccola
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Basilikum
50 g
Soltørkede tomater
4 g
Middelhavsdrøm
1 stk
Purre
300 g
Spinat og ricotta tortelloni
(Inneholder: Melk, Hvete, Gluten, Egg Kan inneholde spor av: Soya, Selleri, Skalldyr, Fisk, Bløtdyr, Sennep, Nødder)
10 g
Gresskarkjerner
(Kan inneholde spor av: Nødder, Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Bygg, Kamut, Rug)
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder: Melk)
½ dl
Spart pastavann
1 ss
Smør til steking
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist gresskarkjerner i 3-4 min, eller til gylne.
I mellomtiden, grovhakk soltørkede tomater.
Skjær purre i tynne skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Finhakk basilikumblad.
Skyll ruccola.
Kok tortelloni i 1-2 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten.
Legg pasta tilbake i kjelen.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: Al dente betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
Smelt smør i samme stekepanne på middels varme.
Tilsett purreløk, soltørkede tomater, hvitløk, Hvitløksflørt og Middelhavsdrøm. Stek i 1-2 min, eller til myknet.
Tilsett pastavann, matfløte, soyasaus, basilikum og en stor klype pepper. La småkoke i 1-2 min.
Tilsett tortelloni i stekepannen og la småkoke under omrøring i 1 min, til sausen tykner noe.
Anrett tortelloni i dype tallerkener.
Topp med ruccola, ost, gresskarkjerner og eventuelt en skvett olivenolje.