Skip to main content
Kremet basilikumtortelloni

Kremet basilikumtortelloni

med purreløk og soltørkede tomater

En fyldig pastarett slår alltid an blant både store og små. Skjem bort middagsgjestene med myke spinat- og ricottafylte pastaputer som godgjør seg i en kremet basilikumduftende fløtesaus med soltørkede tomater og purre. Pastaen toppes med fersk ruccola, ost og ristede gresskarkjerner.

Tags:
Vegetar
Rask
Allergener:
Melk
Hvete
Soya
Gluten
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

4 g

Hvitløksflørt

20 g

Ruccola

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Basilikum

50 g

Soltørkede tomater

4 g

Middelhavsdrøm

1 stk

Purre

300 g

Spinat og ricotta tortelloni

(Inneholder: Melk, Hvete, Gluten, Egg Kan inneholde spor av: Soya, Selleri, Skalldyr, Fisk, Bløtdyr, Sennep, Nødder)

10 g

Gresskarkjerner

(Kan inneholde spor av: Nødder, Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Bygg, Kamut, Rug)

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder: Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Spart pastavann

1 ss

Smør til steking

Næringsinnhold

Kalorier712 kcal
Energi (kj)2979 kj
Fett33.7 g
Mettet fett17.2 g
Karbohydrater74.2 g
Sukker17.9 g
Fiber7.8 g
Protein25 g
Iron0.6 mg

Framgangsmåte

Rist gresskarkjerner
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist gresskarkjerner i 3-4 min, eller til gylne.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, grovhakk soltørkede tomater.

Skjær purre i tynne skiver.

Finhakk eller press hvitløk.

Finhakk basilikumblad.

Skyll ruccola.

Kok tortelloni
3

Kok tortelloni i 1-2 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten.

Legg pasta tilbake i kjelen.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: Al dente betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Lag saus
4

Smelt smør i samme stekepanne på middels varme.

Tilsett purreløk, soltørkede tomater, hvitløk, Hvitløksflørt og Middelhavsdrøm. Stek i 1-2 min, eller til myknet.

Tilsett pastavann, matfløte, soyasaus, basilikum og en stor klype pepper. La småkoke i 1-2 min.

Tilsett tortelloni
5

Tilsett tortelloni i stekepannen og la småkoke under omrøring i 1 min, til sausen tykner noe.

Server
6

Anrett tortelloni i dype tallerkener.

Topp med ruccola, ost, gresskarkjerner og eventuelt en skvett olivenolje.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image