Skip to main content
Kremet basilikumtortelloni

Kremet basilikumtortelloni

med purre og soltørkede tomater

4.1
(107)

En fyldig pastarett slår alltid an blant både store og små. Skjem bort middagsgjestene med myke spinat- og ricottafylte pastaputer som godgjør seg i en kremet basilikumduftende fløtesaus med soltørkede tomater og purre. Pastaen toppes med fersk ruccola, ost og ristede gresskarkjerner.

Tags:
Rask
Vegetar
Comfort Food
Allergener:
Melk
Soya
Hvete
Gluten
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

4 g

Hvitløksflørt

20 g

Ruccola

20 ml

Soyasaus med lavt saltinnhold

(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Basilikum

50 g

Soltørkede tomater

4 g

Middelhavsdrøm

1 stk

Purre

300 g

Tortelloni

(Inneholder: Melk, Hvete, Gluten, Egg Kan inneholde spor av: Soya, Selleri, Skalldyr, Fisk, Bløtdyr, Sennep, Nødder)

10 g

Gresskarkjerner

(Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter, Sesam)

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder: Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Spart pastavann

1 ss

Smør til steking

Næringsinnhold

Kalorier719 kcal
Energi (kj)3007 kj
Fett33.5 g
Mettet fett17.3 g
Karbohydrater74.1 g
Sukker18.3 g
Fiber8.3 g
Protein26 g
Natrium4.9 mg
Potassium267 mg
Calcium41.1 mg
Iron1 mg

Framgangsmåte

Rist gresskarkjerner
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist gresskarkjerner i 3-4 min, eller til gylne.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, grovhakk soltørkede tomater.

Skjær purre i tynne skiver.

Finhakk eller press hvitløk.

Finhakk basilikumblad.

Skyll ruccola.

Kok tortelloni
3

Kok tortelloni i 1-2 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten. Legg pasta tilbake i kjelen.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Lag saus
4

Smelt smør i samme stekepanne på middels varme.

Tilsett purre, soltørkede tomater, hvitløk, Hvitløksflørt og Middelhavsdrøm. Stek i 1-2 min, eller til myknet.

Tilsett pastavann, matfløte, soyasaus, basilikum og en stor klype pepper. La småkoke i 1-2 min.

Tilsett tortelloni
5

Tilsett tortelloni i stekepannen og la småkoke under omrøring i 1 min, til sausen tykner noe.

Server
6

Anrett tortelloni i dype tallerkener.

Topp med ruccola, ost, gresskarkjerner og eventuelt en skvett olivenolje.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image