Unn deg en italiensk klassiker til middag med vår smaksrike risotto toppet med stekt bacon og brunet mais! Vi serverer den med ferske gulrøtter og reddiker, persillesaus og en herlig balsamicodipp.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
140 g
Bacon, terninger
1 boks
Mais
1 stk
Løk
150 g
Risottoris
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 pose
Bladpersille
1 stk
Hvitløk
2 stk
Gulrot
75 g
Reddiker
6 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
2 ss
Smør til risotto
6 dl
Vann til risotto
½ ts
Salt til risotto
1 ss
Olje til dressing
1 ss
Olje til dipp
Hell væske av mais.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek bacon og mais i 5-6 min, eller til gyllent.
Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.
I mellomtiden, finhakk løk.
Varm opp samme stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 1-2 min, eller til myknet.
Tilsett ris og stek i 1-2 min, eller til lett gjennomsiktig. Tilsett eddik og la fordampe i 1 min.
Tilsett vann, grønnsaksbuljong og salt, og kok opp. Senk til middels varme og la småkoke under omrøring i 18-22 min, til buljongen er absorbert og risen er 'al dente'.
Ta stekepannen av varmen og vend inn finrevet ost og smør. Krydre med en klype salt og pepper.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis risottoen virker tørr.
I mellomtiden, grovhakk persille.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland persille, hvitløk, olivenolje og en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side.
Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Halver reddiker.
Bland balsamico, olivenolje og en klype salt og pepper i en liten skål.
Anrett risotto i skåler.
Topp med mais, bacon og persillesaus.
Server med grønnsaker og balsamicodipp på siden.