Risotto med mais og sprøtt bacon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto med mais og sprøtt bacon

Risotto med mais og sprøtt bacon

med gulrot, reddiker og balsamicodipp

Unn deg en italiensk klassiker til middag med vår smaksrike risotto toppet med stekt bacon og brunet mais! Vi serverer den med ferske gulrøtter og reddiker, persillesaus og en herlig balsamicodipp.

Allergener:
Sulfitter
Melk
Egg
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

140 g

Bacon, terninger

1 boks

Mais

1 stk

Løk

150 g

Risottoris

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 pose

Bladpersille

1 stk

Hvitløk

2 stk

Gulrot

75 g

Reddiker

6 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Smør til risotto

6 dl

Vann til risotto

½ ts

Salt til risotto

1 ss

Olje til dressing

1 ss

Olje til dipp

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier911 kcal
Energi (kj)3813 kj
Fett51.5 g
Mettet fett21.2 g
Karbohydrater80.8 g
Sukker14.5 g
Protein26 g
Natrium408.6 mg

Framgangsmåte

Stek bacon og mais
1

Hell væske av mais.

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek bacon og mais i 5-6 min, eller til gyllent.

Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.

Hakk løk
2

I mellomtiden, finhakk løk.

Lag risotto
3

Varm opp samme stekepanne på middels høy varme.

Stek løk i 1-2 min, eller til myknet.

Tilsett ris og stek i 1-2 min, eller til lett gjennomsiktig. Tilsett eddik og la fordampe i 1 min.

Tilsett vann, grønnsaksbuljong og salt, og kok opp. Senk til middels varme og la småkoke under omrøring i 18-22 min, til buljongen er absorbert og risen er 'al dente'.

Ta stekepannen av varmen og vend inn finrevet ost og smør. Krydre med en klype salt og pepper.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis risottoen virker tørr.

Bland persillesaus
4

I mellomtiden, grovhakk persille.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland persille, hvitløk, olivenolje og en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side.

Forbered grønnsaker
5

Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Halver reddiker.

Bland balsamico, olivenolje og en klype salt og pepper i en liten skål.

Server
6

Anrett risotto i skåler.

Topp med mais, bacon og persillesaus.

Server med grønnsaker og balsamicodipp på siden.