topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chutney-glasert karrikylling

Chutney-glasert karrikylling

med bulgurpilaff og hvitløksyoghurt

Ble du fristet av denne spennende retten? Vi lover at du ikke blir skuffet! Vi koker bulgur med løk, og blander den med krydderbladningen vår, Goan Xacuti, hakkede mandler og persille. Vi serverer vår bulgurpilaff med chutneyglasert kyllingbryst, stekte gulrøtter og hvitløksyoghurt.

Tags:
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Hvete
Gluten
Sennep
Nøtter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

300 g

Kyllingbryst

2 g

Curry-On

50 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

1 stk

Hvitløk

2 stk

Gulrot

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter)

1 stk

Agurk

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 pose

Bladpersille

4 g

Goan xacuti

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 1)

4 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier588 kcal
Energi (kj)2462 kj
Fett19.6 g
Mettet fett4.5 g
Karbohydrater51.2 g
Sukker20.6 g
Protein45.2 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft).

Finhakk løk. Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek løk i 1-2 min, til blank.

Tilsett vann [4 dl | 8 dl] og kok opp. Tilsett bulgur, og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels varme. Kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet. Krydre bulgur med Goan Xacuti og rør godt. Legg på lokk og sett til side. 

TIPS: ‘Al dente’ betyr at bulguren er myk, men fremdeles har litt tyggemotstand.  

Stek kylling
2

Krydre kylling på begge sider med Curry-on og en klype salt.

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side, til brunet.

Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over aprikoschutney slik at hele kyllingen dekkes. Legg hvitløk (uskrelt) på stekebrettet. Stek i 11-12 min.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Stek gulrot
3

Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm staver.

Tørk av stekepannen og varm opp en skvett olivenolje på middels høy varme.

Stek gulrot i 4-5 min, til myk. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Ta av varmen.

TIPS: Tilsett en skvett vann i stekepannen for å fremskynde stekeprosessen.

Forbered råvarer
4

Grovhakk mandler.

Grovhakk persille.

Skjær agurk i 1 cm biter.

Når kyllingen har 5 min igjen, legg mandler i hjørnet av stekebrettet.

Lag dressing
5

Bland ferdigstekte mandler og persille i kjelen med bulgur.

Klem hvitløk ut av skallet og mos med gaffel i en skål. Bland inn yoghurt, agurk og en klype salt.

Server
6

Skjær kylling i skiver.

Anrett bulgurpilaff, gulrot og kylling på tallerkener.

Drypp over hvitløksdressing med agurk.