Ble du fristet av denne spennende retten? Vi lover at du ikke blir skuffet! Vi koker bulgur med løk, og blander den med krydderbladningen vår, Goan Xacuti, hakkede mandler og persille. Vi serverer vår bulgurpilaff med chutneyglasert kyllingbryst, stekte gulrøtter og hvitløksyoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
300 g
Kyllingbryst
2 g
Curry-On
50 g
Aprikoschutney
(Inneholder Sennep)
1 stk
Hvitløk
2 stk
Gulrot
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter)
1 stk
Agurk
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 pose
Bladpersille
4 g
Goan Xacuti
1 ss
Olivenolje (steg 1)
4 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 3)
Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft).
Finhakk løk.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek løk i 1-2 min, til blank.
Tilsett vann [4 dl | 8 dl] og kok opp. Tilsett bulgur, og salt [¼ ts | ½ ts]. Senk til middels varme. Kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet. Krydre bulgur med Goan Xacuti og rør godt. Legg på lokk og sett til side.
Krydre kylling på begge sider med Curry-on og en klype salt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side, til brunet.
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over aprikoschutney slik at hele kyllingen dekkes. Legg hvitløk (uskrellet) på stekebrettet. Stek i 11-12 min.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm staver.
Tørk av stekepannen og varm opp en skvett olivenolje på middels høy varme.
Stek gulrot i 4-5 min, til mør. Krydre med salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. Ta av varmen.
TIPS: Tilsett en skvett vann i stekepannen for å fremskynde stekeprosessen.
Grovhakk mandler.
Grovhakk persille.
Skjær agurk i 1 cm biter.
Når kyllingen har 5 min igjen, legg mandler i hjørnet av stekebrettet.
Bland ferdigstekte mandler og halvparten av persillen i kjelen med bulgur.
Klem hvitløk ut av skallet og legg i en skål. Mos med en gaffel. Bland inn yoghurt, agurk og en klype salt.
Anrett bulgurpilaff og gulrot på tallerkener.
Drypp over hvitløksdressing.
Skjær kylling i skiver og legg på siden.
Pynt med resterende persille.