topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chutney-glasert karrikylling

Chutney-glasert karrikylling

med bulgurpilaff og hvitløksyoghurt

Chutney-glasert karrikylling med bulgurpilaff og hvitløksyoghurt.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Sennep
Hvete
Gluten
Melk
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

2 g

Curry-On

50 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

2 g

Kyllingbuljong

1 stk

Løk

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 stk

Hvitløk

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter)

2 stk

Gulrot

1 stk

Agurk

1 pose

Mynte & koriander

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 1)

4 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier583 kcal
Energi (kj)2440 kj
Fett19.44 g
Mettet fett4.5 g
Karbohydrater51.29 g
Sukker20.7 g
Protein45.04 g
Natrium196 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Finhakk løk. Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek løk i 1-2 min, til blank. Tilsett vann [4 dl | 8 dl] og kok opp. Tilsett bulgur, kyllingbuljong [1/2 pakke, 2P] og salt [¼ ts | ½ ts]. Senk til middels varme. Kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet. Legg på lokk og sett til side.

Stek kylling
2

Krydre kylling på begge sider med Curry-on og en klype salt. Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side, til brunet. Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over aprikoschutney slik at hele kyllingen dekkes. Legg hvitløk (uskrellet) på stekebrettet. Stek i 11-12 min. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Stek gulrot
3

Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm staver. Tørk av stekepannen og varm opp en skvett olivenolje på middels høy varme. Stek gulrot i 4-5 min, til mør. Krydre med salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. Ta av varmen. TIPS: Tilsett en skvett vann i stekepannen for å fremskynde stekeprosessen.

Forbered råvarer
4

Grovhakk mandler. Grovhakk mynteblader (kast stilken) og koriander. Skjær agurk i 1 cm biter. Når kyllingen har 5 min igjen, legg mandler i hjørnet av stekebrettet.

Lag dressing
5

Bland ferdigstekte mandler, halvparten av mynten og halvparten av korianderen i kjelen med bulgur. Klem hvitløk ut av skallet og legg i en skål. Mos med en gaffel. Bland inn yoghurt, agurk og en klype salt.

Server
6

Anrett bulgurpilaff og gulrot på tallerkener. Drypp over hvitløksdressing. Skjær kylling i skiver og legg på siden. Pynt med resterende mynte og koriander.