Chutney-glasert karrikylling med bulgurpilaff og hvitløksyoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
2 g
Curry-On
50 g
Aprikoschutney
(Inneholder Sennep)
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
2 g
Kyllingbuljong
1 stk
Løk
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 stk
Hvitløk
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter)
2 stk
Gulrot
1 stk
Agurk
1 pose
Mynte & koriander
1 ss
Olivenolje (steg 1)
4 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 3)
Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Finhakk løk. Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek løk i 1-2 min, til blank. Tilsett vann [4 dl | 8 dl] og kok opp. Tilsett bulgur, kyllingbuljong [1/2 pakke, 2P] og salt [¼ ts | ½ ts]. Senk til middels varme. Kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet. Legg på lokk og sett til side.
Krydre kylling på begge sider med Curry-on og en klype salt. Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side, til brunet. Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over aprikoschutney slik at hele kyllingen dekkes. Legg hvitløk (uskrellet) på stekebrettet. Stek i 11-12 min. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm staver. Tørk av stekepannen og varm opp en skvett olivenolje på middels høy varme. Stek gulrot i 4-5 min, til mør. Krydre med salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. Ta av varmen. TIPS: Tilsett en skvett vann i stekepannen for å fremskynde stekeprosessen.
Grovhakk mandler. Grovhakk mynteblader (kast stilken) og koriander. Skjær agurk i 1 cm biter. Når kyllingen har 5 min igjen, legg mandler i hjørnet av stekebrettet.
Bland ferdigstekte mandler, halvparten av mynten og halvparten av korianderen i kjelen med bulgur. Klem hvitløk ut av skallet og legg i en skål. Mos med en gaffel. Bland inn yoghurt, agurk og en klype salt.
Anrett bulgurpilaff og gulrot på tallerkener. Drypp over hvitløksdressing. Skjær kylling i skiver og legg på siden. Pynt med resterende mynte og koriander.